Jesslynn

Jesslynn is afgeleid van Jazzlyn

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jesslynn
  • Geboortekaartjes met de naam Jesslynn
  • Geboortekaartjes met de naam Jesslynn
  • Geboortekaartjes met de naam Jesslynn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jesslynn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jesslynn

64%
64%
6%
34%
8%
30%

Welke kenmerken vind je bij Jesslynn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jesslynn

Jesslynn is afgeleid van Jazzlyn. Jazzlyn is een meisjesnaam die is gevormd uit de populaire naamelementen ‘Jazz’ en ‘Lynn’. De naam heeft op zichzelf geen specifieke betekenis, maar kan wel een verwijzing zijn naar het experimentele muziekgenre jazz.

Lynn is een verkorting van Germaanse namen die eindigen op ‘lind’. Deze naamstam betekent ‘slang, kenner van geheimen’ of ‘schild (van lindehout)’. Ook kan de naam verband houden met het Welsh, waar het woord ‘llyn’ voorkomt. Dit betekent ‘meer, groot water’.

Aantallen en varianten Jesslynn

Jesslynn is afgeleid van Jazzlyn. Jazzlyn is nog niet zo lang populair in Nederland. Vanaf 2007 werd de naam langzaam steeds vaker gegeven, met als piek 41 geboortes in 2015. In totaal komt de meisjesnaam ongeveer 200 keer voor in ons land. Verder wordt Jazzlyn vooral in de Verenigde Staten gebruikt, maar ook hier is het geen heel populaire meisjesnaam.

De naam kan ook worden gespeld met dubbel N: als Jazzlynn. Deze naam is iets minder geliefd en komt ongeveer 100 keer voor in Nederland. De variant Jesslynn komt ongeveer 200 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Bekijk ook deze namen

Lola, Lize, Hannah, Amy, Zoë, Sofie, Maud, Julia, Benthe, Lizzy