Elsie

Elsie is afgeleid van Elisabeth

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Elsie
  • Geboortekaartjes met de naam Elsie
  • Geboortekaartjes met de naam Elsie
  • Geboortekaartjes met de naam Elsie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Elsie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Elsie

100%
56%
22%
11%
 0%
33%

Welke kenmerken vind je bij Elsie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Elsie

Elsie is een Scandinavische meisjesnaam die is afgeleid van Elisabeth. Elisabeth is een Hebreeuwse naam die betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer’.

Aantallen en varianten Elsie

De naam Elsie komt in Nederland al lange tijd voor en wordt niet vaak gegeven. Er zijn ongeveer 200 meisjes en vrouwen met deze naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Elsie

Elsie is afgeleid van Elisabeth. Een vrouw die tot de verbeelding sprak was Elisabeth van Beieren (1837-1898), bekend onder de naam Sisi. Ze trouwde met Frans Jozef, de keizer van Oostenrijk, maar kon slecht wennen aan de strenge hofetiquette. Elisabeth beschouwde het als haar taak om Oostenrijk en Hongarije weer bij elkaar te brengen. In 1867 werd dit werkelijkheid.

Na de geboorte van haar jongste zoon werd haar huwelijk met Frans Jozef steeds slechter. Ook had Elisabeth last van depressies. Op den duur begon ze steeds meer te reizen en ze kwam uiteindelijk bijna niet meer in Wenen. Op 10 september 1898 werd Elisabeth in Genève door een Italiaanse anarchist vermoord.

Tegenwoordig heeft ze een bijna mythische status, die voor een groot deel veroorzaakt is door de filmtrilogie Sissi. Het verhaal dat in de film verteld wordt, is echter erg geromantiseerd.

Bekijk ook deze namen

Nina, Sarah, Charlotte, Hailey, Nola, Elena, Livia, Ella, Amy, Lola