Edwin

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Edwin
  • babynamen_card_with_name Edwin
  • babynamen_card_with_name Edwin
  • babynamen_card_with_name Edwin
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Edwin?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Edwin

45%
52%
36%
23%
15%
20%

Welke kenmerken vind je bij Edwin passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Edwin

Edwin is een naam die uit het Oudengels komt en ‘vriend van het erfgoed’ betekent. ‘Ed’ betekent ‘erfgoed’, ‘win’ is ‘vriend’.

In de tijd van de romantiek, een kunstzinnige stroming aan het einde van de achttiende en het begin van de negentiende eeuw, werd de naam wel in de literatuur gebruikt en kwam zo meer in gebruik.

Aantallen en varianten Edwin

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Edwin als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Edwin per jaar gegeven is

Zo’n 29.000 mannen dragen de naam Edwin. Veel van hen zijn rond 1970 geboren; in die tijd was de naam erg populair. De naam werd vooral als eerste naam gegeven.

Er zijn niet veel varianten op de naam. Een enkele keer komt de vrouwelijke versie Edwina voor. Deze naam wordt echter door nog geen 800 vrouwen gedragen. Meestal wordt hij als volgnaam gegeven.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Edwin

Edwin is de voornaam van de uitvinder van de polaroidcamera. De Amerikaan Edwin Land (1909-1991) was zo geïnteresseerd in gepolariseerd licht dat hij zijn studie scheikunde voortijdig afbrak om het fenomeen zelfstandig te bestuderen. Hij produceerde onder meer polarisatiefilters, die al spoedig toegepast werden in fotocamera’s en zonnebrillen.

Toen zijn 3-jarige dochter hem in 1943 vroeg waarom foto’s niet meteen klaar waren, begon hij met de ontwikkeling van de polaroidcamera. Vijf jaar later lagen de eerste camera’s in de winkel, maar het duurde tot 1972 voor Edwin Land eindelijk een volautomatische polaroidcamera wist te produceren.

Polarisatiefilters en de polaroidcamera waren niet de enige uitvindingen die hij deed. Edwin Land heeft na Thomas Edison de meeste Amerikaanse octrooien op zijn naam staan.

Namen die lijken op Edwin

Edwina

Bekijk ook deze namen

Dex, Dean, Oliver, Zayn, Jax, Johannes, Cas, Mason, Pepijn, Otis