Djill

Djill is afgeleid van Jill

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Djill
  • Geboortekaartjes met de naam Djill
  • Geboortekaartjes met de naam Djill
  • Geboortekaartjes met de naam Djill
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Djill?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Djill

30%
48%
6%
39%
6%
6%

Welke kenmerken vind je bij Djill passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Djill

Djill is afgeleid van Jill. Jill is een Engelse naam die oorspronkelijk van Gillian afstamt. De naam Gillian is afkomstig uit het Oudengels. Het is een vrouwelijke variant van Julian. Die naam is dan weer afgeleid van Julius. Dat is een Latijnse familienaam waarvan de betekenis onzeker is.

Er kan een verband zijn met het Griekse woord ‘ioulos’, dat ‘de eerste, wollige baardharen’ betekent. Die baardharen staan symbool voor jeugdigheid. De naam zou dan ‘de jeugdige’ betekenen.

Een andere verklaring is dat de naam gevormd is uit ‘Jovilius’, dat ‘aan Jupiter gewijd’ betekent. De naam Julius is vooral bekend geworden door Julius Caesar, de onofficiële eerste keizer van het Romeinse Rijk.

Aantallen en varianten Djill

Djill is afgeleid van Jill. Deze naam wordt sinds halverwege jaren ’70 gebruikt. Sindsdien is de naam vrij constant blijven stijgen in populariteit. Er zijn rond de 6.500 vrouwen die Jill heten en 37 mannen die deze naam dragen. De naam staat al enige tijd in de top 100 van populairste meisjesnamen.

Buiten Nederland komt de naam Jill vooral voor in Noord-Amerika. In Canada was de naam vooral rond de jaren ’60 veel in gebruik. In de Verenigde Staten stond de naam tussen 1957 en 1983 onafgebroken in de top-100. Daarna nam de populariteit van de naam weer iets af.

De naam Djill komt 15 keer voor in Nederland en wordt pas sinds enige jaren gebruikt; hij neemt sterk in populariteit toe. Desondanks is het momenteel nog een vrij unieke naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Djill

Knutselshow

Djill is afgeleid van Jill. Jill is een kinderprogramma op Zapp, dat wordt gespresenteerd door Jill Schirnhofer. In het programma komen allerlei creatieve activiteiten aan bod. Van make-up tot vouwblaadjes en smoothies, Jill leert kinderen allerlei creaties te maken. Op de website van het programma kunnen de kinderen hun werk insturen.

Jill Andrews

Jill Andrews is een Amerikaanse singer-songwriter. Haar nummers worden regelmatig gebruikt in tv-series als Nashville en Grey’s Anatomy. Haar eerste soloalbum werd gefinancierd via Kickstarter. Bijna 300 mensen waren bereid een donatie te doen, waardoor het album The Mirror kon worden opgenomen.

Bekijk ook deze namen

Elise, Fenna, Julia, Cato, Lisa, Zoë, Livia, Milou, Emily, Fiene