Baptist

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Baptist?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Baptist

44%
11%
44%
22%
22%
33%

Welke kenmerken vind je bij Baptist passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Baptist

De naam Baptist komt uit het Latijn en betekent ‘de doper’. De naam verwijst naar de Bijbelse figuur Johannes de Doper. In Vlaanderen is de naam al uit de zestiende eeuw bekend, meer naar het noorden duurde het tot de zeventiende eeuw voordat deze naam vaker gebruikt werd.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Baptist

Baptist wordt vooral als tweede naam gegeven en komt 2.000 keer voor. Sinds 1960 neemt het gebruik van deze naam gestaag af en tegenwoordig worden kinderen nog maar zelden zo genoemd.

De naam komt in het zuiden, met name in Noord-Brabant, duidelijk vaker voor dan in de rest van Nederland.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Baptist

De naam van de stof batist is verwant aan de naam Baptist. De stof heeft deze naam namelijk gekregen door Baptist Chambray, die in de 13e eeuw in Kamerijk woonde en de linnenhandel tot bloei bracht.

Batist is een fijn, haast doorschijnend weefsel dat onder andere gemaakt kan zijn van linnen, wol of katoen. Het werd gebruikt voor bijvoorbeeld zakdoeken en mutsjes en werd ook wel kamerdoek genoemd, een verwijzing naar Kamerijk.

Bekijk ook deze namen

Pim, Tobias, Jake, Sep, Luuk, Sepp, Floris, Cas, Mats, Lenn