In samenwerking met logo ABNAMRO
zwangere vrouw en partner bekijken opties beleggen

Door tijdens je zwangerschap te beginnen met beleggen, kan je het bedrag op je rekening vergroten. Dit geeft je de mogelijkheid om wat extra’s te doen, of om je kindje iets mee te geven voor later. Met Begeleid Beleggen krijg je hulp van de bank, wat beleggen eenvoudig maakt. Kende jij deze voordelen van beleggen al?

Wat is beleggen?

Wanneer je je geld belegt, leg je het voor een bepaalde periode vast in de hoop dat het meer waard wordt. De bekendste manier van beleggen is investeren in aandelen. Een aandeel is een stukje van een bedrijf. Is dit bedrijf na een bepaalde periode meer waard? Dan kan je jouw aandeel met winst verkopen.

De hoeveelheid winst die je behaalt, is afhankelijk van de koers van je beleggingsproducten. Verkoop je de beleggingen op een moment dat ze meer waard zijn? Dan maak je winst. Met Begeleid Beleggen kan je hulp krijgen van een expert van je bank om hier verstandige keuzes in te maken.

Er is wel een risico verbonden aan beleggen. Is de waarde van je beleggingsproducten juist gedaald op het moment dat je ze verkoopt? Dan verlies je (een deel van) het geld dat je belegd hebt. Ondanks dit risico heeft beleggen veel voordelen. Kende jij deze al?

1. Het kan op de langere termijn veel opleveren

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe mooier het voordeel is dat je ermee kan opbouwen. Beleg je je geld met succes en neem je hier minimaal tien jaar de tijd voor? Dan kan je een mooi bedrag opbouwen voor je kleine. Hiermee kan hij bijvoorbeeld later zijn studie of rijbewijs betalen. Tijdens je zwangerschap beginnen met beleggen kan dus grote voordelen hebben voor de toekomst.

2. De spaarrente is momenteel laag

Naast beleggen is ook sparen een manier om je financiële bezit te vergroten. Een nadeel hiervan is dat de spaarrente op dit moment laag is. Dit betekent dat het geld op je spaarrekening niet tot nauwelijks meer waard wordt. Wil je meer uit je geld halen? Dan bereik je dit mogelijk sneller door je geld te beleggen. Ontdek wat je kan verwachten en waar je rekening mee moet houden als je gaat beleggen met deze handige checklist.

3. Je kan met een klein bedrag beginnen

Om te beginnen met beleggen heb je geen enorm startkapitaal nodig. Je kan al beginnen met beleggen vanaf €50. Denk van tevoren goed na welk bedrag je wil inleggen en zorg ervoor dat je dit bedrag ook echt kan missen. Levert je belegde geld niets op weinig op? Dan is het belangrijk dat je nog altijd luiers, de boodschappen of kinderopvang kan betalen. Door maandelijks een kleiner bedrag te investeren, zorg je dat je de risico’s beperkt, terwijl je toch van de voordelen kan genieten.

4. Het is eenvoudig

Beleggen klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Weet je niet hoe te beginnen met beleggen en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan gebruik van Begeleid Beleggen. Hiermee bepaal je zelf hoeveel risico je wil nemen, hoeveel geld je inlegt en hoelang je wil beleggen. Je krijgt daarbij hulp en advies van een expert van je bank.

5. Het kan voor mooie extra’s voor jou en je kind zorgen

Wanneer je tijdens je zwangerschap begint met beleggen, is de kans groot dat je dit doet voor een mooie toekomst voor je kleine. Toch kan je ook beleggingsdoelen stellen waar zowel jij als je kind later plezier van hebben. Je kan bijvoorbeeld een bepaald bedrag beleggen om later als gezin een mooie reis te kunnen maken, of om wat eerder met pensioen te kunnen gaan.

Je denkt waarschijnlijk absoluut nog niet over kleinkinderen na, maar wie weet zorgt beleggen ervoor dat je later meer tijd met eventuele kleinkinderen door kan brengen. Een goede reden om nu al te beginnen met beleggen, toch?

6. Beleggen is leuk

Zodra je begint met beleggen, is de kans groot dat je het steeds leuker gaat vinden. Je werkt toe naar een doel, krijgt wat meer inzicht in economische ontwikkelingen en bent bewuster bezig met je geld. Begin je tijdens je zwangerschap met beleggen? Dan levert dit hopelijk niet alleen een mooi bedrag op voor de toekomst, maar ook een hobby. En dat is een win-winsituatie!