Vive

Vive is afgeleid van Vieve

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Vive?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Vive

81%
28%
11%
34%
6%
9%

Welke kenmerken vind je bij Vive passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Vive

Vive is afgeleid van Vieve. Vieve is een meisjesnaam waarvan de betekenis onzeker is. Vermoedelijk heeft de naam een verband met het Franse woord voor ‘leven’, ‘la vie’. In het Frans gebruikt men ‘vive’ als toejuiching. ‘Vive le roi’ betekent ‘Leve de koningin’ . Waarschijnlijk is Vieve hierop een spellingsvariant.

Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van Viviana. Die naam komt uit het Latijn en is afgeleid van het woord ‘vivus’, dat ‘levend’ betekent. De naam betekent dus ‘de levendige’. Viviana werd onder andere bekend door een martelares met die naam uit de vierde eeuw.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Vive

Vive is afgeleid van Vieve. Hoewel Vieve al halverwege de jaren ’90 bekend was, is de naam pas sinds 2014 echt gangbaar geworden. Voor die tijd werden er gemiddeld niet meer dan 7 meisjes per jaar zo genoemd. In 2017 kregen 70 meisjes deze voornaam. Daarmee was Vieve even populair als Maartje en Lucy.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Bekijk ook deze namen

Jasmijn, Julie, Charlotte, Lisa, Lola, Maria, Maud, Mila, Linde, Ella