Virginius

Virginius is afgeleid van Virginia

Wat vind jij van Virginius?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Virginius

 0%
 0%
 0%
 0%
 0%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Virginius passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Virginius

Virginius is afgeleid van Virginia. Er zijn verschillende verklaringen mogelijk voor de herkomst van Virginia. een ervan is dat de naam afstamt van het Latijnse woord ‘virgo’, dat ‘meisje’ betekent.

Waarschijnlijker echter is dat het een afleiding is van de Latijnse familienaam Virginius. Wat die naam betekent is niet helemaal duidelijk, het zou ‘mannelijk ras’ kunnen betekenen.

Ook is het mogelijk dat Virginius afgeleid is van het woord ‘virga’, dat ‘dunne, groene tak’ of ‘twijg’ betekent.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Virginius

Virginius is afgeleid van Virginia. Er zijn ongeveer 2.000 vrouwen en meisjes die Virginia heten. Een groot deel van hen draagt de naam als volgnaam. Vanaf 1940 werd de naam langzamerhand steeds vaker gebruikt, hoewel hij nooit echt populair werd. Halverwege de jaren negentig begon het gebruik van Viriginia weer af te nemen. Ook mogelijk is de schrijfwijze Virginie, deze komt zo’n 900 keer voor.

Wetenswaardigheden Virginius

Virginius is afgeleid van Virginia. Virginia Woolf (1882-1941) was een Britse schrijfster. Zij wordt wel beschouwd als een van de meest vernieuwende Engelse auteurs van de twintigste eeuw. Ze besteedde veel aandacht aan de gedachten, motieven en psychologie van haar personages en experimenteerde met nieuwe vormen van de verhaalstructuur.

Namen die lijken op Virginius

Virginie

Bekijk ook deze namen

Noud, David, James, Dani, Pim, Oscar, Aiden, Teun, Mats, Sam