Simoon

Simoon is afgeleid van Simon

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Simoon
  • Geboortekaartjes met de naam Simoon
  • Geboortekaartjes met de naam Simoon
  • Geboortekaartjes met de naam Simoon
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Simoon?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Simoon

43%
50%
36%
29%
29%
14%

Welke kenmerken vind je bij Simoon passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Simoon

Simoon is afgeleid van Simon. Simon is een jongensnaam die waarschijnlijk de Griekse vorm is van de Hebreeuwse naam Simeon. Deze naam is afkomstig van het woord ‘sjema’ of ‘sjemang’ dat ‘luisteren, verhoren’ betekent.

Ook kan de vorm Simon ontstaan zijn onder invloed van de Griekse naam Simoon, die ‘met een stompe neus’ betekent.

De namen Simon en Simeon zijn bekend uit de Bijbel: Simon Petrus was een leerling van Jezus, Simeon was een oude man die in de tempel als een van de eersten het kind Jezus als Christus erkende en een lofzang aanhief.

Aantallen en varianten Simoon

Simoon is afgeleid van Simon. Simon is de meest voorkomende naam met een S. Er zijn 36.500 mannen die deze naam dragen. Sinds 2010 wordt de naam ook wel als Szymon gespeld, maar dit komt nog geen 100 keer voor.

Een vrouwelijke variant van de naam is Simone. 25.000 vrouwen dragen deze naam. Deze naam is na 1960 populair geworden en werd veel gebruikt rond 1970 en rond 1990. Geschreven als Simona komt de naam ongeveer 800 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Simoon

Love, Simon

Simoon is afgeleid van Simon. In 2018 verscheen de hitfilm Love, Simon, gebaseerd op de roman Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. In het verhaal volg je Simon, die worstelt met zijn homoseksualiteit. Via het internet praat hij anoniem met een klasgenoot, op wie hij verliefd wordt.

Simon Cowell

Simon Cowell is een Britse talentscout. Hij is vooral bekend als juryvoorzitter van programma’s als American Idol en Got Talent. Hij staat bekend om zijn harde uitspraken, die volgens hemzelf bedoeld zijn om de kandidaten te helpen.

De film Simon

In 2004 ging de film Simon van Eddy Terstall in première. De film gaat over de vriendschap tussen de stoere drugsdealer Simon en de verlegen Camiel. De film werd heel goed ontvangen en won vier Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film.

Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt was een Nederlandse schrijver en columnist. Hij werd vooral bekend met zijn columns en televisieoptredens. In de Tweede Wereldoorlog raakte hij betrokken bij de illegale krant Het Parool, waar hij zich richtte op de productie en verspreiding. Hij werd geroemd om zijn humor, scherpe observaties en milde ironie die nooit ten koste van iemand ging.

Namen die lijken op Simoon

Szymon, Siem, Siemen, Sijmen, Simeon, Simona, Simone

Bekijk ook deze namen

Cato, Nola, Loua, Jasmijn, Femke, Amira, Iris, Sophie, Lotte, Rosa