Saskia

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Saskia
  • Geboortekaartjes met de naam Saskia
  • Geboortekaartjes met de naam Saskia
  • Geboortekaartjes met de naam Saskia
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Saskia?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Saskia

60%
44%
36%
20%
14%
12%

Welke kenmerken vind je bij Saskia passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Saskia

Saskia is een meisjesnaam die is afgeleid van Germaanse namen die met ‘saks’ beginnen. Dit is een verwijzing naar het volk van de Saksen. Het oorspronkelijke woord betekent vermoedelijk ‘mes’ of ‘(kort) zwaard’.

Aantallen en varianten Saskia

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Saskia als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Saskia per jaar gegeven is

24.000 vrouwen heten Saskia. De naam wordt vooral als eerste naam gebruikt. Rond 1940 kwam hij in beeld en het gebruik ervan nam toe tot 1971. In dat jaar werden 1.200 meisjes Saskia genoemd. Daarna nam het aantal kinderen dat deze naam kreeg weer af. De afgelopen jaren werd Saskia niet vaak meer gebruikt. Wanneer een kind deze naam nog wel kreeg, was dit vaak als volgnaam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Saskia

Saskia van Uylenburgh (1612-1642) was de vrouw van de schilder Rembrandt. Ze was afkomstig uit een gegoede familie. Waarschijnlijk leerde ze Rembrandt kennen via de Amsterdamse kunsthandelaar Hendrick Uylenburgh, die haar oom was.

Op 22 juni 1634 trouwden Saskia en Rembrandt in Sint Annaparochie. Het echtpaar kreeg vier kinderen, maar drie ervan overleden op heel jonge leeftijd. Alleen de jongste, Titus, bleef leven. Hij zou een belangrijke plaats in Rembrandts leven innemen.

Saskia was niet alleen Rembrandts vrouw, maar stond ook model voor enkele van zijn belangrijkste werken. Ze overleed toen ze negenentwintig was, vermoedelijk aan tuberculose, en werd begraven in de Oude Kerk in Amsterdam

Bekijk ook deze namen

Romy, Jill, Lena, Sophie, Sarah, Isabella, Yara, Mila, Suze, Sofie