Rosemarijn

Rosemarijn is afgeleid van Rosemarie

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Rosemarijn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Rosemarijn

73%
23%
55%
14%
14%
 5%

Welke kenmerken vind je bij Rosemarijn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Rosemarijn

Rosemarijn is afgeleid van Rosemarie. Rosemarie is een meisjesnaam met twee mogelijke verklaringen voor de herkomst van Rosemarie. De naam kan een combinatie zijn van Rosa en Maria. Rosa betekent ‘roos’ of komt van een Germaanse naamstam met de betekenis ‘roem’. De betekenis van Maria is onzeker, mogelijk is dit ‘bitterheid’.

Rosemarie kan ook ontstaan zijn uit de plantnaam ‘rozemarijn’. De Latijnse naam hiervan is ‘rosmarinus’, dit betekent ‘dauw van de zee’.

Aantallen en varianten Rosemarijn

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Rosemarijn als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Rosemarijn per jaar gegeven is

Rosemarijn is afgeleid van Rosemarie. Rosemarie komt ongeveer 1.500 keer voor en is sinds ongeveer 1920 in gebruik. Rond 1970 begon Rozemarijn vaker voor te komen, deze naam wordt in totaal ruim 2.000 keer gebruikt. Roosmarijn komt 1.300 keer voor, Rosemarijn ongeveer 600 keer.

Er is echter een variant die wel heel veel voorkomt en dat is Romy. Deze naam wordt door 11.500 vrouwen gedragen. Hij kwam rond 1980 in gebruik en de populariteit ervan nam snel toe, tot het na 2000 weer afnam. De meeste Romy’s werden in 1999 geboren, in dat jaar kregen meer dan 900 meisjes deze naam.

Website van het Jaar 2020

Help ons met je stem

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?

Stem nu

Wetenswaardigheden Rosemarijn

Rosemarijn is afgeleid van Rosemarie. Waarschijnlijk is de naam Romy bekend geworden door de actrice Romy Schneider (1938-1982). Zij werd bekend door haar rol als Sissi in de gelijknamige filmtrilogie over de Oostenrijkse keizerin Elisabeth. de films kwamen uit in 1955, 1956 en 1957 en werden ongekend populair. Ze behoren zelfs tot de best bekeken Duitsgesproken films en worden nog steeds op televisie uitgezonden.

Voor Romy Schneider was de Sissitrilogie haar doorbraak naar succes, hoewel ze later moeite had om van het zoete imago af te komen.

Namen die lijken op Rosemarijn

Roosmarijn, Rozemarijn, Romy

Bekijk ook deze namen

Nova, Liz, Lola, Chloë, Hailey, Femke, Lara, Norah, Ivy, Ella