Jiska

Jiska is afgeleid van Jessica

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jiska
  • Geboortekaartjes met de naam Jiska
  • Geboortekaartjes met de naam Jiska
  • Geboortekaartjes met de naam Jiska
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jiska?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jiska

61%
52%
19%
24%
14%
13%

Welke kenmerken vind je bij Jiska passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jiska

Jiska is afgeleid van Jessica. Jessica is een meisjesnaam die is bedacht door William Shakespeare voor zijn toneelstuk The Merchant of Venice uit 1596 of 1597. Men vermoedt dat hij een typisch Joodse naam wilde hebben en een variant maakte op de Hebreeuwse naam Jiska. Dit betekent ‘hij ziet uit (naar God)’ of ‘God ziet uit’.

Aantallen en varianten Jiska

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Jiska als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Jiska per jaar gegeven is

Jiska is afgeleid van Jessica. Jessica komt in Nederland bijna 16.000 keer voor. De naam werd in 1972 opeens populair en bleef dit tot halverwege de jaren negentig. Daarna nam het gebruik ervan weer af. Jessica wordt vooral als eerste naam gebruikt. Jiska komt zo’n 900 keer voor. Deze naam is ook na 1970 meer in gebruik gekomen. Sindsdien is het gebruik ervan tamelijk constant.

Buiten Nederland is deze meisjesnaam vooral in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Daar staat hij al tientallen jaren in de top-10 van vaakst gekozen namen. In 2005 was het zelfs de populairste naam in dit gebied.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Jiska

Jiska is afgeleid van Jessica. Dat Jessica in Engelstalige landen erg populair is, zie je terug in de hoeveelheid supersterren met deze voornaam. De naam Jessica is vooral goed vertegenwoordigd onder knappe en getalenteerde actrices.

Jessica Alba

Jessica Alba werd bekend als actrice. Ze speelde in films als Honey en de Fantastic Four-films. Naast haar werk als actrice is ze mede-oprichter van The Honest Company, een bedrijf dat zich richt op babyspulletjes en huishoudproducten.

Jessica Biel

Jessica Biel speelde als actrice in talloze films, waaronder The Texas Chainsaw Massacre en The Illusionist. Daarnaast speelde ze de hoofdrol in de dramaserie The Sinner, die ze ook produceerde. Samen met Justin Timberlake heeft ze een zoontje, Silas.

Jessica Brown Findlay

Jessica Brown Findlay is vooral bekend vanwege haar rol als Lady Sybil in de populaire dramaserie Downton Abbey. In 2018 was ze te zien in de film The Guernsey Literary Society, naast Michiel Huisman en Lily James.

Jessica Chastain

De grote doorbraak van Jessica Chastain was haar rol in The Help. Voor haar bijrol in deze film werd ze genomineerd voor een Oscar. In 2012 won ze een Golden Globe voor haar rol in Zero Dark Thirty.

Jessica Szohr

Jessica Szohr werd bij het grote publiek bekend door de serie Gossip Girl. Na het eindigen van deze serie was Jessica nog in verschillende films te zien, waaronder The Internship en Ted 2. Daarnaast speelde ze in de revival van de mysterieuze serie Twin Peaks.

Bekijk ook deze namen

Liz, Femke, Kate, Elise, Roos, Nova, Norah, Lauren, Evi, Vera