Jayla

Jayla is afgeleid van Jay

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jayla
  • Geboortekaartjes met de naam Jayla
  • Geboortekaartjes met de naam Jayla
  • Geboortekaartjes met de naam Jayla
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jayla?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jayla

70%
70%
15%
50%
15%
30%

Welke kenmerken vind je bij Jayla passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jayla

Jayla is de vrouwelijke vorm van Jay. De jongensnaam Jay is afgeleid van Jason. Jason komt van het Griekse woord ‘iasthai, dat ‘genezen, weer gezond maken’ betekent. De naam kan ook een Griekse variant op Jozua of Jezus zijn.

In de Griekse mythologie is Jason de held die een zoektocht onderneemt om het gulden vlies te vinden. Om het vlies te krijgen, moest Jason drie opdrachten volbrengen. Zo moest hij een draak verslaan.

Aantallen en varianten Jayla

De meisjesnaam Jayla komt nog geen 500 keer voor in Nederland. Per jaar worden er ongeveer 25 meisjes met deze naam geboren.

Andere vrouwelijke varianten van de naam zijn Jayda (880), Jaylee (410), Jaylinn (1.125), Jaylin (400) en Jaelynn (210).

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Jayla

Jay Moriarity

Jayla is afgeleid van Jay. Een beroemde Jay is Jay Moriarity, een overleden surfer. Hij werd bekend als jongste surfer die de surflocatie Mavericks bedwong in Californië. Er is een film gemaakt over hem, genaamd Chasing Mavericks.

Jason Statham

Jay is afgeleid van Jason. Jason Statham is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is uit actiefilms. Zo was hij te zien in The Expendables en in delen van de Fast and Furious-serie. Hij staat erom bekend dat hij zijn eigen stunts uitvoert.

Jason Isaacs

Jason Isaacs is een Engelse acteur, die bij het grote publiek vooral bekend is uit de Harry Potter-films. Hierin speelde hij slechterik Lucius Malfoy. Daarnaast was hij te zien in de film Peter Pan, waarin hij kapitein Haak speelde.

Jason Segel

Jason Segel is vooral bekend geworden door zijn rol als Marshall Eriksen in de sitcom How I Met Your Mother. Daarnaast speelde hij in films als Bad Teacher en Forgetting Sarah Marshall, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Jason Derulo

Jason Derulo brak door met de hit Watcha Say. Hij stond in het voorprogramma van Lady Gaga en de Black Eyed Peas. Later was hij de hoofdact in drie eigen wereldtournees.

Jason Bourne

Jason Bourne speelt de hoofdrol in de Bourne-trilogie. Deze actiefilms gaan over een man die last heeft van geheugenverlies. Hij weet niet meer wie hij is, maar hij wordt wel achtervolgd. Tijdens zijn vlucht voor de achtervolgers belandt hij in Zürich. Hier ontmoet hij Marie, die hem helpt om zijn identiteit te achterhalen. Jason Bourne wordt gespeeld door Matt Damon.

Namen die lijken op Jayla

Djay

Bekijk ook deze namen

Tessa, Lena, Fay, Elin, Mia, Veerle, Rosa, Kate, Elena, Eva