Hillechiena

Hillechiena is afgeleid van Hilda

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Hillechiena?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Hillechiena

29%
14%
86%
 0%
14%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Hillechiena passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Hillechiena

Hillechiena is afgeleid van Hilda. Hilda is een Germaanse meisjesnaam. Het is een verkorting van namen die met ‘hild’ beginnen, dat ‘strijd’ betekent. De naam kwam onder andere voor in de Germaanse mythologie.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Hillechiena

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Hillechiena als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Hillechiena per jaar gegeven is

Hillechiena is afgeleid van Hilda. Bijna 6.500 vrouwen dragen de naam Hilda, iets vaker als eerste naam dan als volgnaam. Tot aan 1970 nam de populariteit van de naam langzaam maar zeker toe, daarna werd de naam weer minder gebruikt.

Hilde komt ruim 5.500 keer voor. Deze naam kwam wat later in beeld, het gebruik hiervan neemt pas sinds ongeveer 2000 weer wat af.

Andere varianten zijn Hilligje, dat 3.500 keer voorkomt, Hillechien, 2.500 keer en Hillechiena, dit komt bijna 1.200 keer voor. Een mannelijke variant uit Friesland en Groningen is Hidde. Deze naam komt 4.000 keer voor en is vooral de afgelopen vijftien jaar populair geworden.

Hielke is een Groningse variant, 1.900 mannen heten zo. Deze naam wordt in het Fries gespeld als Hylke, een vorm die vooral de laatste decennia gebruikt wordt. Hylke komt ongeveer 1.000 keer voor. Nog iets minder vaak wordt de vrouwelijke variant Hielkje gebruikt, zo’n 900 keer.

Er zijn nog andere varianten, die elk minder dan 1.000 keer voorkomen, namelijk Hilje, Hilko of Hilke, Hillie, Hilly, Hilletje en Hilla, Hillechina en Hillegien.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Hillechiena

Hillechiena is afgeleid van Hilda. Hilda is de naam van een van de twee tantes uit Sabrina the Teenage Witch. In deze tienerserie komt de 16-jarige Sabrina erachter dat ze toverkrachten heeft. Daarom moet ze bij haar tantes gaan wonen, die ook heksen zijn. Hilda runt een klokkenwinkel en helpt Sabrina om te leren hoe ze een goede heks kan zijn.

Bekijk ook deze namen

Mila, Liva, Julia, Jill, Elena, Ella, Rosalie, Nova, Feline, Amy