Gianna

Gianna is afgeleid van Giovanni

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Gianna
  • babynamen_card_with_name Gianna
  • babynamen_card_with_name Gianna
  • babynamen_card_with_name Gianna
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Gianna?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Gianna

57%
43%
43%
14%
14%
14%

Welke kenmerken vind je bij Gianna passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Gianna

Gianna is een Italiaanse meisjesnaam die afstamt van Giovanni. Giovanni is de Italiaanse vorm van Johannes, een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘God is genadig’. Johannes was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Aantallen en varianten Gianna

De meisjesnaam Gianna wordt in Nederland sinds de jaren ’50 gebruikt, maar komt sinds de jaren ’90 vaker voor. Er zijn ruim 300 vrouwen met deze naam. Variant Giovanna is minder zeldzaam. Deze naam komt zo’n 800 keer voor.

Wetenswaardigheden Gianna

Gianna is afgeleid van Giovanni. Giovanni Boccaccio (1313-1375) was een Italiaanse schrijver in de tijd van de Italiaanse renaissance. Hij schreef het beroemd geworden boek Decamerone.

In dit boek ontvluchten zeven jonge vrouwen en drie jonge mannen de pestepidemie in Florence. Ze zoeken hun toevlucht in een villa, en daar vertellen ze elkaar verhalen. Elke dag bepaalt een ander van hen wat het thema van de verhalen moet zijn.

Het boek heeft tamelijk veel tegenstand gekregen en ook zijn er bewerkte en gekuiste versies verschenen, maar dit heeft niets afgedaan aan de populariteit.

Namen die lijken op Gianna

Giovanna, Gianni

Bekijk ook deze namen

Zoë, Linde, Jasmijn, Liva, Norah, Kate, Sarah, Milou, Mia, Noë