Camille

Camille is afgeleid van Camiel

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Camille?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Camille

77%
29%
33%
21%
12%
23%

Welke kenmerken vind je bij Camille passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Camille

Camille is afgeleid van Camiel. Camiel is een jongensnaam die afstamt van Camillus. Deze naam komt waarschijnlijk van het Griekse woord ‘kadmiloi’, via Etruskische vormen als Camitlnas en Catmilna. ‘Kadmiloi’ betekent ‘dienaren in de cultus van de Kureten, de beschermers van Zeus en Rhea’.

Etruskisch is een taal die tussen de zesde en eerste eeuw voor Christus gesproken werd in een gebied in het huidige Noord-Italië.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Camille

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Camille als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Camille per jaar gegeven is

Camille is afgeleid van Camiel. 2.000 mannen heten Camiel, bijna 1.300 van hen dragen de naam als eerste naam. Camiel kent een wisselende populariteit, maar vooral de laatste twintig jaar wordt hij vaker gebruikt.

Dat geldt ook voor Camilla, een naam die door bijna 1.000 vrouwen gedragen wordt.

Camille is een naam voor zowel mannen als vrouwen, hoewel hij al veel langer als jongensnaam gebruikt wordt. Er zijn 600 mannen en bijna 600 vrouwen met de naam Camille.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Camille

Camille is afgeleid van Camiel. In de zestiende eeuw stichtte Camillus de Lellis (1550-1614) de Orde van de Reguliere Geestelijke Dienaars van de Zieken, ook wel de camillianen genoemd. Deze orde houdt zich nog steeds bezig met ziekenverzorging, ziekenpastoraat en missiewerk.

Een bekende Camiel uit deze tijd is Camiel Eurlings (1973). Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Balkenende IV.

Namen die lijken op Camille

Camila, Camilla, Camillus

Bekijk ook deze namen

Charlie, Noah, Anne, Dani, Levi, Sam, Luca, Floor, Jesse, Sanne