Ansgar

Ansgar is afgeleid van Oscar

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ansgar
  • Geboortekaartjes met de naam Ansgar
  • Geboortekaartjes met de naam Ansgar
  • Geboortekaartjes met de naam Ansgar
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ansgar?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ansgar

10%
55%
30%
 5%
25%
30%

Welke kenmerken vind je bij Ansgar passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ansgar

Ansgar is afgeleid van Oscar. Oscar stamt af van het Oudengelse Ansgar. ‘Ans’ betekent ‘god’, ‘ger’ staat voor ‘speer’. De naam betekent dus zoiets als ‘(door de) goden (beschermde) speer(strijder)’.

Het is ook mogelijk dat de naam afkomstig is uit het Keltisch. Het zou dan een samenstelling zijn van twee woorden, namelijk ‘os’ en ‘cara’. ‘Os’ betekent ‘hert’, ‘cara’ betekent ‘vriend’. De gehele naam betekent dan dus zoiets als ‘vriend van herten’.

Aantallen en varianten Ansgar

Ansgar is afgeleid van Oscar. Zo’n 6.500 mannen dragen de naam Oscar. Deze naam wordt twee keer zo vaak als eerste naam dan als volgnaam gegeven. Rond 1960 begon Oscar vaker gebruikt te worden, dit nam na 1970 weer af. Sinds 1990 is een kleine opleving in het gebruik van de naam te zien.

Af en toe komt ook de schrijfwijze Oskar voor. Deze variant wordt echter niet veel gebruikt, er zijn minder dan 600 mannen met deze naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Ansgar

Academy Award

Ansgar is afgeleid van Oscar. De Academy Awards zijn de belangrijkste filmprijzen van de Verenigde Staten. Het felbegeerde beeldje wordt liefkozend Oscar genoemd. Daarom wordt naar de prijsuitreiking ook wel verwezen als ‘de Oscars’. Waar die bijnaam precies vandaan komt, is niet zeker. Er wordt gezegd dat een van de leden van de Academy het beeldje sprekend op haar oom Oscar vond lijken.

Oscar het Moppermonster

Oscar het Moppermonster is een groen wezentje uit Sesamstraat. Hij woont in een vuilnisbak en is bijna altijd chagrijnig. Als andere bewoners van Sesamstraat hem om hulp komen vragen, zegt hij altijd nee. Oscar deelt zijn vuilnisbak met een tamme worm en heeft een soortgenootje dat Erica heet.

Oscar Wilde

Oscar Wilde is een van de bekendste Ierse schrijvers ooit. Hij schreef talloze toneelstukken, romans en gedichten. Door zijn homoseksualiteit belandde hij in de gevangenis. Zijn bekendste werken zijn de roman The Picture of Dorian Gray en het toneelstuk The Importance of Being Earnest, dat nog altijd wordt opgevoerd.

Namen die lijken op Ansgar

Oskar

Bekijk ook deze namen

Ryan, Zayn, Nathan, Liam, Rayan, Jan, Tijn, Joep, Lucas, Stef