Gezonde lunch quinoasalade

Deze voedzame salade is niet alleen heerlijk. Het geeft je ook de voedingstoffen die je nu hard nodig hebt. Je krijgt er namelijk eiwitten, calcium, goede vetten, kalium en verschillende vitamines mee binnen. Deze salade past in elk seizoen, dus je kan hem altijd op tafel zetten.

Hierom is dit avondeten zo gezond

Deze salade is heel gezond. Niet alleen omdat er een heleboel groente in zit, maar ook omdat de quinoa voor gezonde voedingsstoffen zorgt. In dit graan zit bijvoorbeeld veel eiwitten. Deze helpen je baby bij de ontwikkeling van de hersenen.

Boerenkool is een van de gezondste soorten groente nu je zwanger bent. Het is namelijk onder andere een bron van calcium. Dit mineraal kan je nu extra goed gebruiken. Het zorgt voor gezonde botten bij je kindje én bij jou. Ook kan calcium de kans op zwangerschapsvergiftiging kleiner maken. Een goede reden om deze salade regelmatig op het menu te zetten.

Logo Picnic
In samenwerking met

Picnic helpt een handje

Van de lekkerste recepten tot je dagelijkse boodschappen en alles van de drogist. Picnic bezorgt het allemaal gratis tot aan je deur. Bespaar tijd en gesjouw!

Download de gratis app

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Ongeveer 150 gram quinoa
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • 35 gram ongezouten walnoten of notenmix
  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • Een half bosje radijsjes
  • 150 gram cherrytomaten
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Scheutje olijfolie extra vierge
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook fijn en bak deze in de olie zachtjes aan.
  3. Voeg na 2 minuten de boerenkool toe en bak dit ongeveer 5 minuten, totdat de boerenkool geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en halveer de cherrytomaten. Pel de mango en snijd ook deze in stukjes. Snijd de radijsjes in dunne plakken.
  5. Rooster de noten even in een koekenpan (zonder olie). Doe in de tussentijd de gare quinoa en de boerenkool in een grote schaal en laat nog even afkoelen.
  6. Verzamel alle ingrediënten in de schaal en meng door elkaar. Verbrokkel daarna de geitenkaas eroverheen en giet er een scheutje extra vierge olijfolie bij. Nu nog een keer goed roeren en je salade is klaar!

Meer gezond avondeten

Kan je meer ideeën gebruiken voor gezond avondeten? Doe inspiratie op met deze recepten: