In samenwerking met

Jouw prachtige gezin wil je het liefst met iedereen delen. Een videoboodschap is een leuke manier om een boodschap te sturen aan vrienden en familie. Bij Kaartje2go stuur je nu gemakkelijk een kaartje met een video. Dit doe je door middel van een QR-code. Met deze 5 tips tover jij een glimlach op het gezicht van vele ontvangers.

Waarom een kaart met videoboodschap?

Een kaartje krijgen is altijd leuk. Het is een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt. Met een persoonlijke videoboodschap breng je jezelf nog dichter bij de ontvanger. Zeker als je een baby hebt, maakt een schattige video je kaart helemaal af.

Hoe maak je een kaart met videoboodschap?

Wil je een kaart met video maken? Dit gaat gemakkelijk in de kaartmaker van Kaartje2go. Maak een video, bijvoorbeeld met je telefoon, en upload deze in de kaartmaker. In je kaart komt nu een QR-code te staan. De ontvanger kan deze scannen en krijgt zo toegang tot de videoboodschap.

In het onderstaande filmpje zie je hoe makkelijk het is om je video toe te voegen.

Nadat je de video hebt gemaakt, blijft deze zes maanden beschikbaar. Daarna verwijdert Kaartje2go de boodschap. Een videoboodschap bij een kaart kan ongeveer vier minuten lang zijn. Heeft de ontvanger van je kaart geen smartphone? Geen probleem! Onder de QR-code komt ook een link naar de boodschap te staan. Zo kan je ook op de computer naar de video kijken.

Tip 1: houd het kort

De beste videoboodschap is kort maar krachtig. Hoewel je tot vier minuten beeld kan uploaden, is het slim om niet die volle tijd te gebruiken. Zo beperk je de boodschap tot de kern. En voor je kindje is het makkelijker om zich op het filmpje te concentreren.

Tip 2: maak er een (verkleed)feestje van

Een schattig filmpje van je gezin is al leuk genoeg. Wil je het nog feestelijker maken voor de ontvanger? Haal de verkleedkleren uit de kast! Een grappig hoedje voor je baby of een nepsnor voor jou? Maak het zo gek als je wil. Zeker weten dat degene die het filmpje krijgt de extra moeite kan waarderen.

Tip 3: ga voor muzikaal

Muziek geeft een extra gezellig tintje aan jouw video. Kan je kindje al praten? Dan kunnen jullie samen een liedje zingen. Maar ook als je een baby hebt, kan je muziek inzetten voor je boodschap. Wat dacht je van een vrolijk dansje op het lievelingsliedje van de ontvanger? Pret gegarandeerd!

Tip 4: zet je kindje in de spotlight

Je kleine is natuurlijk de grote ster, dus belicht dat ook zeker in het filmpje. Een videoboodschap is een goed moment om nieuwe ontwikkelingen van je kindje te laten zien. Eerste woordjes, stapjes of zwaaien: het kan allemaal. Dit is zeker leuk als de ontvanger van het filmpje wat verder weg woont, en je kindje niet vaak kan zien.

Tip 5: gebruik props

In het theater zijn props de extra hulpmiddelen om net dat beetje extra toe te voegen. Een video is perfect voor je kindje om bijvoorbeeld zijn lievelingsknuffel te laten zien. Maar denk ook aan toevoegingen als confetti, slingers of taartjes om de boodschap kracht bij te zetten. Veel plezier!