Blog

In deze blog vertelt Linsey over een van haar eerste zwangerschapskwaaltjes: gevoelige borsten. Hier komen veranderingen en andere symptomen bij kijken.

Gemengde signalen

Ik heb nog nooit zo vaak aan mijn eigen borsten gezeten als de afgelopen weken. Het ene moment gloeien ze en zijn ze mega gevoelig. Het andere moment lijken ze wat voller. Wat zwaarder. En dan, plotseling, is het gevoel weg. Helemaal weg. Ik betrap mezelf erop dat ik in mijn tepels knijp en de tetten wat heen en weer laat bouncen om het gevoelige gevoel weer terug te krijgen. Helaas opnieuw een deukje van de miskraam. Op de dag dat ik mijn vruchtje in september verloor, stond ik plotseling op zonder de gevoelige boezem.

Gelukkig ontdek ik dit keer dat het wisselen van de symptomen helemaal niets hoeft te betekenen. Na een dagje met mijn gewone borsten rond te dartelen, voelen ze de volgende morgen namelijk weer aan als pijnlijke hobbels. Geen pijl op te trekken dus.

Veranderingen

Wat ik wel heel fascinerend vind om te zien is de uiterlijke verandering die mijn boezemvriendinnen momenteel ondergaan. Waren de tepels eerst nog lichtroze en wat verlegen, nu willen ze met hun donkere kleur vooral gezien worden. Ook de blauwe aderen weten inmiddels hun weg over de glooiende heuvels van mijn lichaam te vinden.

Maar de verhalen van knellende bh’s en een opgeblazen boezem zijn bij mij nog een beetje teleurstellend te noemen. Had ik op voorhand al twee gloednieuwe bh’s gekocht voor een maatje meer, daar passen momenteel de handen van mijn vriend nog gemakkelijk bij. Hem hoor je niet klagen. En mij eigenlijk ook niet. Zo lang hij er maar niet in knijpt… Au!

Blogger Linsey

Ha! Ik ben Linsey. 33 jaar oud en overal en altijd op zoek naar mijn lievelingswoord. Ik schrijf graag over mijn zwangerschap en de bevalling, ook op mijn blog. Maar het allerliefst natuurlijk over mijn dochter Sharaï. De roze wolk. De onzekerheden. De kracht en het oerinstinct. En waarom ik alles over heb voor die glimlach op haar gezichtje. Mijn reis van wens naar vervulling. Reizen jullie mee? Lees alle blogs van Linsey >

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app