Sharon

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Sharon?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Sharon

48%
44%
33%
22%
30%
30%

Welke kenmerken vind je bij Sharon passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Sharon

Sharon stamt af van het Hebreeuwse woord ‘yashár’ dat ‘was recht, was gelijk’ of ‘vlak, vruchtbare vlakte’ betekent. Het was de naam van de vruchtbare kustvlakte tussen de Karmel, Samaria en het huidige Tel Aviv.

De naam werd oorspronkelijk zowel aan jongens als meisjes gegeven. Nadat de populariteit van de naam echt begon toe te nemen, is het echter overwegend een meisjesnaam geworden. De naam kan worden uitgesproken als sjaarón of op zijn Engels als sjèren.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Sharon

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Sharon als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Sharon per jaar gegeven is Ⓒ Meertens Instituut

De naam Sharon komt 11.500 keer voor. Sharon wordt vaak als eerste naam gegeven en werd met name tussen 1990 en 2000 veel gebruikt. Sharona komt sinds ongeveer 1990 voor. In totaal zijn er 1.800 vrouwen en meisjes met deze naam.

Buiten Nederland is de naam vooral bekend in Engelstalige landen. In de Verenigde Staten was de naam vooral tussen 1940 en 1980 erg populair. De naam stond daar zelfs enkele jaren achtereen in de top-10. In het Midden-Oosten wordt Sharon voornamelijk als achternaam gebruikt.

Wetenswaardigheden Sharon

Sharon Osbourne

Sharon Osbourne is de vrouw van rocker Ozzy Osbourne. Ze is vooral bekend als presentator en jurylid bij verschillende tv-programma’s. Daarnaast schreef ze twee autobiografische boeken en werkte ze als manager.

Sharon Stone

De Amerikaanse actrice Sharon Stone heeft veel te maken gehad met de hernieuwde populariteit van de naam Sharon. Ze brak door in de film Total Recall van Paul Verhoeven. Later werkte ze met dezelfde regisseur aan Basic Instinct. Voor haar rol in de misdaadfilm Casino ontving ze een Golden Globe en een Oscar.

Sharon den Adel

Sharon den Adel is het boegbeeld van de rockband Within Temptation. Zij richtte deze band op samen met haar partner Robert Westerhold. Ze scoorden talloze hits, zoals Angels, Stand My Ground en Frozen.

Namen die lijken op Sharon

Sharona

Bekijk ook deze namen

Suze, Amber, Sophia, Liva, Hailey, Suus, Mia, Naomi, Fenna, Tessa