Marlie

Marlie is afgeleid van Marley

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Marlie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Marlie

79%
49%
11%
24%
11%
21%

Welke kenmerken vind je bij Marlie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Marlie

Marlie is afgeleid van Marley. Marley is een meisjesnaam afkomstig uit het Oudengels en betekent ‘prettig hout’. Oorspronkelijk was het een achternaam. In Engeland en Frankrijk wordt deze naam vooral als jongensnaam gebruikt. In Nederland en de Verenigde Staten is de naam voornamelijk een meisjesnaam.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Marlie

Marlie is afgeleid van Marley. Marley wordt in Nederland gedragen door 675 meisjes en ruim 550 jongens. Als jongensnaam kwam deze voornaam rond het einde van de jaren ’70 in gebruik. Voor meisjes werd de naam ongeveer tien jaar later populair, aan het eind van de jaren ’80. Zowel voor jongens als meisjes stijgt het gebruik van de naam de laatste jaren redelijk constant.

De variant Marly is overwegend een meisjesnaam. Ongeveer 1.000 meisjes en vrouwen dragen deze naam, tegenover ongeveer 50 jongens. De naam Marly werd in Nederland al eerder gebruikt dan Marley, namelijk vanaf het einde van de jaren ’60. Marlie komt zo’n 500 keer voor.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Marlie

Marley and me

Marlie is afgeleid van Marley. Marley and me is de verfilming van het gelijknamige boek van John Grogan. Het verhaal gaat over John en Jenny, die een labradorpup adopteren. Ze noemen hem Marley. De hond blijft zijn hele leven bij hen en is getuige van al hun levensgebeurtenissen.

Bob Marley

Bob Marley is een van de bekendste reggae-artiesten ter wereld. Hij is bekend van hits als No Woman, No Cry en I Shot the Sheriff. Bob Marley had twaalf kinderen, van wie een aantal ook de muziek in zijn gegaan. De bekendste daarvan is Ziggy Marley.

Marly van der Velde

Marly van der Velde is een Nederlandse actrice. Al sinds 2005 is ze te zien in de soapserie Goede tijden, slechte tijden, waar ze de rol van Nina Sanders speelt. Daarnaast ontwierp ze met haar collega Gigi Ravelli een kleding- en sieradenlijn.

Namen die lijken op Marlie

Marly

Bekijk ook deze namen

Eline, Hailey, Emma, Eva, Lynn, Cato, Esmee, Lotte, Hannah, Loïs