Jehudith

Jehudith is afgeleid van Judith

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jehudith?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jehudith

27%
27%
64%
 0%
18%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Jehudith passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jehudith

Jehudith is afgeleid van Judith. Judith is een meisjesnaam die afstamt van de Hebreeuwse naam Jehudith. Dit betekent waarschijnlijk ‘vrouw uit Juda’.

De naam kwam al vroeg voor in Europa, ook in de adellijke families was het een geliefde naam. Zo was Lodewijk de Vrome (778-840), koning van de Franken, getrouwd met Judith van Beieren (805-843).

Aantallen en varianten Jehudith

Jehudith is afgeleid van Judith. 25.000 vrouwen heten Judith. Deze naam wordt vooral als eerste naam gegeven. Hoewel hij ook ervoor al in gebruik was, begon Judith rond 1960 vaker voor te komen. Na 1980 nam de populariteit van de naam weer af.

Een enkele keer wordt de naam ook wel zonder h geschreven, dus als Judit. Dit komt echter maar zelden voor. Ook de verkorte vorm Judy wordt niet zo vaak gebruikt; er zijn ongeveer 850 vrouwen met deze naam.

Wetenswaardigheden Jehudith

Jehudith is afgeleid van Judith. Judith Butler is een vooraanstaand Amerikaans filosoof en feminist. Haar bekendste theorie gaat over gender. Volgens Butler is gender een maatschappelijke constructie: door culturele normen en waarden leer je hoe iemand van jouw geslacht zich zou moeten gedragen. Deze ideeën staan heel centraal in het hedendaagse feminisme. Ze zijn in de maatschappij steeds meer terug te zien.

Namen die lijken op Jehudith

Judit, Judy

Bekijk ook deze namen

Zoë, Lina, Sophia, Nina, Julia, Tess, Hannah, Femke, Charlotte, Milou