Fayen

Fayen is afgeleid van Vajèn

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Fayen?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Fayen

60%
53%
 4%
25%
18%
22%

Welke kenmerken vind je bij Fayen passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Fayen

Fayen is afgeleid van Vajèn. De naam Vajèn is een fantasienaam die in korte tijd erg populair geworden is. Het is een variant op namen als Viènna en Fiene. De naam is nog redelijk kortgeleden verzonnen en heeft geen specifieke betekenis in het Nederlands.

In andere talen heeft het woord ‘vajèn’ wel een betekenis. Zo betekent het in het Sloveens ‘wennen’. In het Turks is ‘vajèn’ de naam voor het vrouwelijk geslachtsdeel.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Fayen

Fayen is afgeleid van Vajèn. Vajèn stijgt razendsnel in populariteit. De meisjesnaam is pas sinds 2011 in gebruik, maar komt nu al bijna 1.000 keer voor. De snelle toename in het gebruik van de naam heeft vermoedelijk te maken met het succes van Vajèn van den Bosch. Zij deed in 2011 mee aan The Voice Kids, waardoor haar naam veel in de media was. Daarna is ze succesvol geworden als musicalactrice, waardoor de naam Vajèn in de schijnwerpers bleef staan.

De naam wordt ook wel gespeld als Vayen of Fayen. Deze namen komen elk ongeveer 200 keer voor in Nederland. De variant Fayenne is sinds 2010 in gebruik en komt nu bijna 500 keer voor.

Namen die lijken op Fayen

Vayenne, Fayenne, Vayen

Bekijk ook deze namen

Philou, Naomi, Cato, Emma, Charlotte, Fenne, Fien, Lola, Suus, Julia