Bekijk duizenden meisjesnamen met hun betekenis, populariteit, herkomst en de mening van anderen. De babynamen-zoekfunctie op deze pagina kan je helpen en inspireren bij het maken van een keuze tussen alle meisjesnamen. Weet je het geslacht nog niet? Bekijk dan ook eens de pagina met jongensnamen of de pagina met alle babynamen.

Zoek een meisjesnaam en de betekenis

Vind meisjesnaam

Zoek meisjesnaam op alfabet


Zo vind je de leukste meisjesnaam

Ben je van een meisje in verwachting? Een meisjesnaam kiezen is een leuke, maar misschien ook lastige keuze. Weet jij het geslacht van je baby nog niet? Kijk dan ook eens op de pagina met jongensnamen, unisexnamen of alle babynamen.

Misschien weet jij al welke meisjesnaam jouw kindje krijgt of heb je een leuke naam gevonden. Vul dan de naam in de babynamentool hierboven in. Je ontdekt dan de populariteit, herkomst en betekenis van jouw favoriete meidennaam.

Mooie meisjesnaam kiezen

Heb je nog geen meisjesnaam gevonden en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je dan op weg helpen met de babynamen-zoekfunctie hierboven. Hierin vind je zo’n 4.000 namen, waarvan ongeveer 2.500 meisjes- en unisexnamen. Je kan filteren op begin- en eindletters, lengte en kenmerk. Op deze manier vind je een mooie meisjesnaam die helemaal bij jullie past.
Weet je nog niet goed waarnaar je op zoek bent? Laat je dan verrassen met een naam! Vind meer tips voor het kiezen van een babynaam >>

Populaire meisjesnamen

Meteen onder de zoekfunctie vind je de 20 meest populaire meisjesnamen van het afgelopen jaar. Benieuwd naar de populairste jongensnamen? Bekijk de 20 populairste jongensnamen van het afgelopen jaar >>

Zoek leuke meisjesnamen op alfabet of herkomst

Zoek je een mooie meisjesnaam met een bepaalde beginletter? Maak dan gebruik van de functie om op alfabet te zoeken. Klik op een letter en ontdek alle meidennamen die met die letter beginnen.

Ook kan je zoeken op herkomst. Doe bijvoorbeeld inspiratie op met mooie Friese meisjesnamen. Zoek je het liever wat verder weg? Ontdek dan Italiaanse, Spaanse of Turkse namen.

Populaire namen voor meisjes

De afgelopen jaren zie je de volgende trends onder meisjesnamen:

Korte meisjesnamen

Veel populaire meisjesnamen zijn kort. Ze hebben gemiddeld drie tot vijf letters en een of twee lettergrepen. Bekijk de populairste korte meisjesnamen >>

Stoere meisjesnamen

Populaire meisjesnamen hebben vaak een stoer karakter. Steeds vaker krijgen meisjes een naam die vooral als jongensnaam gebruikt wordt. Bijvoorbeeld Sam, Charlie of Daan. Bekijk meer stoere meisjesnamen >>

Internationale meisjesnamen

Er zijn een heleboel mooie oer-Hollandse namen, maar je kan natuurlijk ook buiten de grenzen van ons eigen land zoeken. Denk aan Scandinavische, Arabische, Engelse of Franse meisjesnamen.

Originele meisjesnamen

Steeds meer ouders kiezen voor een unieke, originele meisjesnaam die niet in de top 100 van populaire meidennamen staat. Ontdek de mooiste zeldzame babynamen >>

Bijzondere meisjesnamen

Ben je op zoek naar een meisjesnaam met een bijzondere betekenis? Dan zijn er een heleboel hippe babynamen waaruit je kan kiezen. Laat je inspireren door islamitische en Bijbelse namen met een mooie betekenis.