Vader is met baby moederdagcadeau aan het knutselen

Op Moederdag hopen alle mama's op een mooi en zelfgemaakt cadeau van hun kleine. Vanaf de basisschool tenminste, want daarvoor is een moederdagcadeau knutselen erg lastig, toch? Niet met jou in de buurt: samen met je baby knutsel jij een onvergetelijk moederdagcadeau voor de kersverse mama.

Moederdagcadeau knutselen

Op het moment dat mama even de deur uit is, hebben jij en je baby vrij spel. Dit is hét aangewezen moment om samen een leuk moederdagcadeau te knutselen. Lukt het niet op tijd een momentje alleen met je baby te krijgen? Dan kunnen jullie het cadeau ook op Moederdag maken. In dat geval kan de trotse moeder live toekijken.

Inspiratie voor moederdagcadeaus:

  1. Een goed boek voor een ontspanmomentje
  2. Een bordspel voor een gezellige date night
  3. Een verwenpakket is altijd goed, toch?

Een goede voorbereiding

Het is verstandig je kindje kleren aan te trekken die eventueel weg mogen. Een alternatief is dat je de verwarming wat hoger zet en hem alleen in een luier aan zijn meesterwerk laat werken. Uiteraard is het handig als ook zijn leermeester oude kleren aan heeft. Zo hoeft er niet voorzichtig te worden gedaan en kan alle aandacht naar het moederdagcadeau.

Na afloop is de pret nog niet afgelopen. Alles moet schoon, dus de kleine mag (samen met jou) in bad om de bewijzen uit te wissen. Als de kunstenaar vermoeid van het harde werken gaat slapen, moet jij nog even de crime scene opruimen en ‘spoorvrij’ maken.

Knutselideeën voor jou en je baby

Hoe maak je het leukste moederdagcadeau samen met je kleine? Misschien heb je iets aan deze knutselideeën:

  • Vingerverven. Koop vingerverf voor je kleine Rembrandt en jullie kunnen lekker gaan kliederen. Doop bijvoorbeeld zijn handjes in de verf en maak zo de leukste vormen op papier. Of knip een hartjesvorm uit en laat je kleintje daarop tekenen. Let hierbij op dat je altijd kinderverf voor kindjes onder de 3 jaar koopt.
  • Gips beschilderen. Wat is er leuker dan een blijvende herinnering aan hoe klein zijn handjes en voetjes nu zijn? Een afdruk maak je eenvoudig met gips. Jullie kunnen ook zijn hand- of voetafdruk een leuk kleurtje geven door het te beschilderen.
  • Babyfoto’s. Met een kunstwerk van foto’s scoor je altijd bij mama. Lijst een bijzondere foto in, laat het op een canvas drukken of maak zelf een collage van de leukste foto’s van jou en jullie kindje. Voor de finishing touch kan je ook jullie baby met potloden of verf zijn eigen ‘handtekening’ laten zetten.
  • Kussen voor Moederdag. De mooiste tekeningen worden niet alleen op papier gemaakt. Wat dacht je van een persoonlijke kussensloop of theedoek? Let dan wel erop dat je textielstiften of -verf gebruikt.
  • Bijzondere bloemen. Een fleurige bos bloemen werkt altijd goed als geschenk. Maar het is nog beter als je zelf een bos maakt. Dit doe je door je kindje lekker te laten tekenen op gekleurd papier. Vervolgens trek je zijn handjes (en voetjes) over op het papier, knip je de vormen uit en plak je ze op groene rietjes. Als je een glazen pot beschildert met glasverf en hier de ‘bloemen’ in schikt, is jullie cadeau helemaal af!
moederdagcadeau gipsafdruk van voetje
Een gipsafdruk van jullie kleine is altijd een topcadeau!

Kunst die een gevoelige snaar weet te raken

Goed te weten
Moederdag valt altijd op de tweede zondag in mei.

In eerste instantie lijkt er achter de klodders van je kleine misschien geen idee te zitten, maar je zal zien dat dit kunstwerk de gevoelige snaar bij mama weet te raken. Maak tijdens het knutselen ook foto’s, deze worden namelijk minstens net zo gewaardeerd als de schilderkunsten.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app