Ben je het afgelopen jaar voor het eerst moeder geworden? Dan mag dit op 10 mei nog eens extra gevierd worden tijdens jouw eerste Moederdag. Maar hoe zorg je ervoor dat deze dag onvergetelijk wordt?

Zelf kan je dit niet organiseren, want jij moet in het zonnetje worden gezet. Aangezien je baby nog te klein is om wat leuks voor je te regelen, is je partner hiervoor de aangewezen persoon. Is jouw partner zich niet zo bewust van dit soort dagen? Volg onderstaande stappen om het lot een beetje te helpen en er zeker van te zijn dat jij in de watten wordt gelegd.

Stap 1: laat op tijd weten wanneer het Moederdag is

Moederdag wordt nog weleens vergeten. Niet alle papa’s weten dat Moederdag op de tweede zondag van mei wordt gevierd. Help je geliefde gerust een handje met een subtiele herinnering, zodat hij genoeg tijd heeft om er iets bijzonders van te maken.

Stap 1 is er namelijk voor om ervoor te zorgen dat je partner weet dat 10 mei 2020 jouw eerste Moederdag is. Zo voorkom je teleurstellingen en kunnen jullie er een mooie dag van maken.

Stap 2: ontbijt op bed is een must!

Als je partner weet dat het Moederdag is, is de kans groot dat er een ontbijtje op bed voor je wordt gemaakt. Of misschien wil je partner wel het eerste flesje geven, zodat je lekker kan blijven liggen. Hoe heerlijk is dat!

eerste moederdag

Stap 3: een aandenken van je baby

Tijdens Moederdag vier je natuurlijk vooral dat je moeder bent geworden. Misschien kan je wel een zelfgemaakt cadeau van je kleine verwachten. Is hij oud genoeg om een potlood vast te houden, dan knutselt hij misschien wel een tekening voor je. Is je baby daar nog te klein voor, dan is een foto van je baby een leuk alternatief.

Inspiratie voor moederdagcadeaus:

  1. Een goed boek voor een ontspanmomentje
  2. Leuke cadeautjes voor mama en baby
  3. Een verwenpakket is altijd goed, toch?
  4. Hippe woonaccessoires om de lente mee in huis te halen

Stap 5: tijd met je moeder

Het is niet alleen jouw Moederdag, maar ook die van je moeder. Nu jullie beiden moeder zijn, is het extra bijzonder om dit samen te vieren. Ga samen lunchen of spreek op een leuke locatie af. Het wordt vast een onvergetelijke dag als jullie met drie generaties op pad gaan. Of misschien vind je het rustiger om alleen met je moeder op pad te gaan. Het is jullie dag, dus alles kan!

Stap 6: even tijd voor jezelf en je gezin

Je houdt van je nieuwe gezin, maar even tijd voor jezelf is ook niet verkeerd. Misschien kan je dit mooi combineren door een leuke activiteit te doen met je vriendinnen.

Vier je Moederdag liever samen met je gezin? Geniet dan van een dag zonder hectiek en ga samen – met je partner of alleen met je kindje – wat leuks doen. Dat kan van alles zijn: bij mooi weer lekker samen naar het strand, of juist thuis samen uitgebreid lunchen. Niets moet, alles mag. En jij mag kiezen!

Als je bovenstaande stappen opvolgt, kan het niet missen dat je een onvergetelijke eerste Moederdag hebt. Dit legt gelijk de lat lekker hoog voor de komende jaren…