Baby en moeder vieren moederdag met moederdag ideeën

Vind jij Moederdag een leuk concept of vind je het maar een commerciële dag? Laat je in het eerste geval lekker verwennen, in het tweede geval kan je het natuurlijk wel aangrijpen om wat leuks met je gezin te doen. Hieronder 5 ideeën voor een betaalbaar uitje met je baby op Moederdag.

Moederdag is traditioneel de tweede zondag van mei. Op 8 mei is het dus alweer zover. Vaak is dit een heerlijke lentedag waarop je lekker naar buiten kan. Nu maar hopen dat het dit jaar ook het geval is! Bij 3 van de 5 uitjes zijn wij er in ieder geval vast van uitgegaan. De onderstaande Moederdag-ideeën zijn het leukst en meest geschikt voor een baby van een half jaar of ouder.

Inspiratie voor moederdagcadeaus:

  1. Een goed boek voor een ontspanmomentje
  2. Een bordspel voor een gezellige date night
  3. Een verwenpakket is altijd goed, toch?

1. Op Moederdag naar de kinderboerderij

Een bezoekje aan de kinderboerderij is gratis, vaak in de buurt, kindvriendelijk en bovenal zijn de dieren fascinerend voor je baby. Met grote ogen kijkt hij naar de varkens en verlegen aait hij een lammetje. Pas wel op als je zwanger bent, aangezien de boerderijdieren ziektes met zich mee kunnen dragen die dan gevaarlijk kunnen zijn.

2. Babyzwemmen is een sportief en gezellig uitje

Met je baby hoef je nog niet naar een tropisch zwembad, veel meer dan een pierenbadje heb je immers niet nodig. De entree bij een eenvoudig zwembad is vaak niet veel duurder dan een paar euro. Babyzwemmen kan georganiseerd, maar je kan natuurlijk ook zelf je baby te water laten. Uiteraard mag je hem geen seconde uit het oog verliezen. Voor je partner ook een leuke bezigheid!

3. Knutselen

Voor veel moeders is een zelfgemaakt cadeau van hun kindje het allerleukst. Bij een baby is dit nog wel wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk! Hoewel het nog meer spelen is dan echt knutselen, is het een garantie voor succes. Dus pak de potloden, viltstift of vingerverf en laat je eigen kunstwerk maken.

4. Fietsen is voor je baby nog een uitje

Fietsen is voor jou misschien een dagelijkse verplichting, voor je baby is dat zeker niet het geval. Met zijn ouders door het Hollandse landschap fietsen vindt hij heerlijk. Vanuit zijn zitje kan hij bovendien mooi de wereld om zich heen bekijken, terwijl de wind door zijn eerste haartjes waait.

5. Speeltuin is ook leuk voor baby’s

Bij een speeltuin denk je misschien in eerste instantie aan rondrennende kleuters, maar ook voor een baby kan dit zeer leuk zijn. Voorzichtig kan je hem van de glijbaan af laten gaan (houd hem vast tijdens het glijden en vang hem op!), samen met jou op de schommel en met het hele gezin op de wip. Of wat dacht je van zandkastelen bouwen in de zandbak? Ook een leuk uitje als je (schoon)moeder een omadag heeft.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app