Zwangere vrouw met spullen via Stichting Babyspullen gekregen

Jaarlijks worden er 19.000 baby’s geboren in gezinnen die onder de armoedegrens leven. Dit zijn 50 baby’s per dag. Geld voor goede babyspullen is er in deze gezinnen niet tot nauwelijks. Ieder kind verdient een goede start en daar kan jij heel eenvoudig bij helpen! Hoe? Door je nieuwe én gebruikte spullen aan Stichting Babyspullen te doneren.

Armoede in Nederland

1 op de 9 kinderen in Nederland leeft in armoede. In de grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen. Vooral gezinnen met jonge kinderen komen moeilijk rond. De meest kwetsbare gezinnen zijn die met alleenstaande moeders. Onder deze groep leeft maar liefst 15% in armoede. Zij hebben maar net genoeg geld voor basisbehoeften. Geld voor babyspullen is er niet tot nauwelijks.

Kinderen die in armoede opgroeien staan bij de geboorte al 1-0 achter ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes. Armoede zorgt namelijk vaak voor spanning en stress in een gezin. Dit kan lichamelijke en psychische klachten veroorzaken bij zowel ouder als kind. Ook kan armoede ervoor zorgen dat een kind minder goed meekomt op school.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start. Daarom zamelt deze stichting gebruikte en nieuwe babyspullen in om daar babystartpakketten van te maken. Deze pakketten worden gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die op of onder bijstandsniveau leven en moeilijk kunnen rondkomen.

Met dank aan vele vrijwilligers en donaties kan Stichting Babyspullen haar werk doen. Ieder jaar worden er meer gezinnen geholpen. In 2018 werden al ruim 5.000 pakketten verstrekt. Het doel voor 2019 is het verstrekken van 6.000 pakketten.

Brenda en gezin hebben pakket ontvangen van Stichting Babyspullen

Brenda’s ervaring: huilen van blijdschap

Hoe kijkt een moeder zelf terug op haar ervaringen met Stichting Babyspullen? We spraken met Brenda, mama van dochter Constance. Ze vertelde ons over haar ervaringen met het krijgen van een babystartpakket.

“Door verschillende factoren zijn mijn man Corne en ik in de schulden geraakt. Toen we in verwachting waren van onze dochter Constance zorgde het geldgebrek voor veel stress. Via een Facebookreclame ontdekte ik het bestaan van Stichting Babyspullen. Mijn maatschappelijk werker heeft me vervolgens aangemeld.

Het contact met de stichting verliep super. Ik vond het vooral heel fijn om kleding te ontvangen. Die kon ik goed gebruiken voor Constance. Ook fijn dat er een flesje en verzorgingsspullen bij zaten. Deze zijn vaak best duur. Ik heb inmiddels ook het tweede pakket (voor oudere baby’s) ontvangen. Het was weer zo mooi en bijzonder om te zien wat er allemaal in zit. Ik heb gehuild van blijdschap.

Constance is onze zonnestraal en het lichtpuntje in ons leven. Je kan mij niet gelukkiger maken dan met dingen voor de kleine. Mede door Stichting Babyspullen kunnen we na een zware periode genieten van ons gezin. Ik raad iedereen dan ook aan zoveel mogelijk te doneren, zodat er na mij ook weer heel veel moeders geholpen kunnen worden.”

Hoe kan jij Stichting Babyspullen helpen?

Heb jij nog (on)gebruikte babyspullen op zolder staan, heb je van kraambezoek dingen dubbel gekregen of heb je iets gekregen wat toch niet helemaal jouw smaak is? Doneer het dan aan Stichting Babyspullen. Je kan je spullen inleveren bij een inzamelpunt bij jou in de buurt. Zo krijgen je spullen een tweede kans. Bekijk het overzicht met inleverpunten >>

De volgende babyspullen zijn hard nodig:

 • Verzorgingsproducten: billenzalf, babyshampoo, baby wasgel
 • Baby billendoekjes
 • Hydrofiele luiers en washanden
 • Moltondoeken
 • Beddengoed
 • Babydekens
 • Metalen kruiken
 • Spuugdoekjes
 • Slabbetjes
 • Flesjes
 • Fopspenen
 • Knuffels
 • Kleding: rompers, maillots/leggings, rokken/jurken, broeken, shirts, vestjes, jasjes en boxpakjes/pyjama’s.

Naar sommige producten is meer vraag, terwijl deze juist minder gedoneerd worden. Denk aan kruiken, beddengoed en verzorgingsartikelen. Wil jij juist deze schaarse spullen doneren? Bekijk de hele lijst met schaarse babyspullen >>

Financiële bijdrage

Heb je geen spullen in huis die je kan doneren, maar wil je wel graag je steentje bijdragen? Stichting Babyspullen is ook heel blij met financiële donaties, groot of klein. Zij kopen hier schaarse babyspullen van. Doe eenmalig een gift of word donateur.