In samenwerking met logo davitamon
Davitamon Baby en Kind Weerstand

Ruim twee weken lang heeft een panel van ouders Davitamon Baby & Kind Weerstand getest. Het oordeel is binnen: Davitamon krijgt een 8 gemiddeld en 95% van de testers zegt tevreden te zijn met dit product.

Over Davitamon Baby en Kind Weerstand

Ter ondersteuning van het immuunsysteem van baby’s en kinderen heeft Davitamon een nieuw suikervrij product ontwikkeld met vitamine D.

Vitamine D ondersteunt naast de botten en tanden de afweer van het lichaam en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en de weerstand van baby’s en kinderen.

Probiotica zijn bacteriën die levend in de darmen aankomen. Davitamon Baby & Kind Weerstand bevat 200 miljoen melkzuurbacteriën.

Het oordeel

Het testpanel heeft de Baby & Kind Weerstand druppels van Davitamon getest op verschillende onderdelen. Hieronder zie je hoe de losse onderdelen van de test zijn beoordeeld.

Resultaten testpanel Davitamon

Resultaten testpanel Davitamon
* Combinatie van zonnebloemolie, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Fructooligosacchariden en vitamine D

Davitamon krijgt gemiddeld een 8 van de deelnemers. Ruim driekwart van de respondenten geeft een 8 of hoger aan de reactie van hun kindje op de Baby & Kind Weerstand druppels. Vooral de samenstelling van ingrediënten (combinatie van zonnebloemolie, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Fructooligosacchariden en vitamine D) en gebruiksvriendelijkheid worden genoemd als positieve punten.

Zo schrijft één van de respondenten: ‘’Het is gebruiksvriendelijk door het zuigstaafje wat erin zit. Ik als mama vind het heel erg fijn dat het suikervrij is. Wij gebruiken probiotica los, dat het nu samen uit een flesje komt is ideaal.’’

Reacties van ouders

Tijdens het testen zijn bijna alle deelnemers positief over de Baby en Kind Weerstand druppels van Davitamon. Zo zou 86% van de deelnemers dit product aanraden aan anderen. Vooral de samenstelling van dit product en de gebruiksvriendelijkheid zorgen voor enthousiasme bij de ouders en de baby’s.

Kritische punten

Als een van de kritische punten wordt genoemd dat een flesje Davitamon Baby en Kind Weerstand erg prijzig is (€18,- voor een flesje van 7,5ml). Dit is dan ook de reden dat een klein deel van de testers (34,5%) aangeeft niet van plan te zijn om het product zelf in de winkel te kopen.

De testers vinden het druppelpipetje over het algemeen handig, maar ze vinden het wel een nadeel dat er al snel te veel druppels uitkomen. Ondanks dat je de druppels juist door het pipetje makkelijk in de mond druppelt, zegt een deel van de testers toch een lepeltje erbij te gebruiken. Eén deelnemer geeft aan dat een streepje op het pipetje, waarin je kan zien wat 4 druppels zijn, wel erg handig zou zijn.

Davitamon: “Er is een handig zuigstaafje (pipetje) bijgesloten. Met de pipet zuig je gemakkelijk de vloeistof op. De druppels kunnen direct in de mond gedruppeld worden of met een lepeltje aan het kind worden gegeven. De vloeistof kan ook vermengd worden met flesvoeding en/of met koude of lauwe babyvoeding. Vermijd bij de toediening contact van het flesje met de mond of etenswaren. Speeksel en etenswaren kunnen de inhoud van het pipetje/flesje verontreinigen. Plaats na gebruik de dop met pipet terug op het flesje. De suggestie van een streepje voor het aantal druppels nemen wij mee terug voor verbetering.

De prijs van dit product wordt bepaald door de hoge kwaliteit van de grondstoffen. Davitamon Baby & Kind Weerstand bevat vitamine D dat aan de strenge kwaliteitseisen voldoet. De olie is op basis van zonnebloem en bevat geen allergenen. Het is een suikervrije formule met daarnaast een hoge kwaliteit melkzuurbacteriën, het bevat de stammen Lactobacillus rhamnosus en Lactobacillus reuteri.”

Davitamon packshot

Conclusie

Ondanks die kleine verbeterpuntjes zijn de reacties van het panel bijna alleen maar positief:

  • “Erg blij met deze vitamine D met probiotica. Het is makkelijk in gebruik door het pipetje en er hoeven maar 5 druppels gegeven te worden. Zou dit iedereen aanraden!”
  • “Prima! Goede aanvulling voor mijn zoontje. Blijf dit zeker gebruiken.”
  • “Het is erg prettig dat hier al probiotica in zit, zo hoef ik dat mijn kindje niet nog extra te geven.”
  • “Perfecte samenstelling, makkelijk in gebruik en valt in de smaak. Voor herhaling vatbaar en zeker aan te raden!”

Benieuwd geworden naar de Baby en Kind Weerstand druppels van Davitamon? Bestel hier en test het zelf!