Blog
De wereld wordt groter

Nu ik dit schrijf, is het zomerse weer van de afgelopen periode even verdwenen. Ondanks dat de zon af en toe schijnt, waait het en is het fris. Maar wat hebben we al mooie voorjaarsdagen gehad met heerlijke temperaturen. Perfect weer om eropuit te gaan met je kindje!

Sowieso vind ik het erg leuk om met m’n meisje naar buiten te gaan. Heerlijk in de buitenlucht nieuwe dingen ontdekken, lekker bezig zijn en vitamine D opnemen. Bovendien vraagt de hele dag binnen entertainen soms ook de nodige creativiteit en kan het wel eens wat meer energie kosten.

De eerste keer met de kinderwagen

De eerste keer op pad met ons baby’tje in de kinderwagen vond ik al een mijlpaal. Glimmend van trots liepen we om beurten achter de wagen. Oké, ik ook met slappe en vermoeide benen, maar dat had alles te maken met de bevalling en mocht zeker de pret niet drukken. Het was geweldig!

Fietszitje

Sinds mijn verjaardag stond er al een fietszitje te stralen in de schuur. Klaar om gebruikt te worden. Maar, ik ben in de winter jarig. Dus ondanks dat m’n meisje toen al wel goed kon zitten, was het veel te koud en nat om op de fiets te stappen.

Natuurlijk moest het eerste tochtje wel met lekker weer zijn. Ook leuk voor de foto’s. Nog voordat het echte voorjaar begon, heeft manlief het zitje op mijn fiets gemonteerd, zodat we bij de eerste zonnestralen dan toch echt de fiets konden pakken.

Het eerste fietstochtje

Inmiddels heb ik mogen ervaren dat het leven met een kindje gelukkig uit veel mijlpalen bestaat. En het eerste fietstochtje hoort zeker in dit mooie rijtje thuis. Wederom vol trots gingen we op pad. En het leuke was: m’n meisje maakte dit ook veel bewuster mee dan het eerste wandelingetje.

Ze keek van links naar rechts (wat soms voor iets te veel gewiebel aan mijn stuur zorgde) en wees naar van alles wat we tegenkwamen. Vooral de dieren in de wei deden het goed. En wat een bof: bij het voorjaar horen ook lammetjes. Er waren er genoeg in de omgeving. We stopten dan ook regelmatig om naar de dartelende jonge beestjes te kijken. En alles werd met een blij en ook geconcentreerd gezicht bekeken.

De wereld door kinderogen

De wereld wordt groter voor de kleine meid! Ook voor mij. Je komt met de fiets letterlijk verder dan met de kinderwagen. En alles wat er te zien is, bekijk je zelf ook met andere ogen; kinderogen. Kijk, een eendje! Kijk, wat een mooie bloemen! Bovendien is het heerlijk knus om je kindje zo lekker voor je op de fiets hebben.

Onderweg geef ik kusjes op haar bolletje. Echt genieten. Het enige nadeel is dat ik haar blije snoetje niet kan zien. Maar aan de vrolijke geluiden te horen heeft ze het naar haar zin. En ik ook.

Annemarie Verschoor-van Gent

Annemarie (32) is in 2017 moeder geworden van een dochter. Als communicatieadviseur houdt zij van schrijven en vindt ze het mooi om dat te combineren met een van haar andere passies: haar meisje. In haar blogs schrijft ze vanuit haar eigen ervaringen over het moederschap: vooral de leuke, maar soms ook de lastige dingen die daarbij horen. Lees alle blogs van Annemarie >