Veiligheidswaarschuwing
Waarschuwing Chicco Kiros i-Size-zitje

De ANWB waarschuwt voor het gebruik van het Chicco Kiros i-Size-zitje in combinatie met het Isofix-onderstel dat erbij hoort. Bij deze combinatie kan de verbinding losschieten, wat bij een botsing levensgevaarlijk kan zijn.

Gevaarlijk autozitje

Tijdens een botsproef ontdekte de ANWB dat het Chicco Kiros i-Size autostoeltje niet veilig is in combinatie met het bijbehorende Isofix-onderstel. Gebruik je deze twee samen? Dan kan het stoeltje van het onderstel losschieten. Dit kan bij een botsing voor ernstige verwondingen zorgen.

Hoe wel veilig gebruiken?

Heb je het Chicco Kiros i-Size zitje? Gebruik deze dan zonder het Isofix-onderstel. Maak het zitje direct met de autogordel op de achterbank vast. Hierbij is het belangrijk dat je de gordel goed door de bevestigingspunten doet en strak aanspant. Op deze manier is je kindje wel goed beschermd in het zitje.

Contact opnemen

Het Chicco Kiros i-Size autostoeltje is nog maar kort op de markt en werd in Nederland nog niet verkocht. Heb je toch deze combinatie van stoeltje en Isofix-onderstel in huis? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Chicco om het onderstel om te ruilen. Het gaat om de Isofix-onderstellen met op het label de productiedatum 19/11/23 tot 20/11/19 (23 november 2019 tot 19 november 2020).

Bron hoofdfoto: ANWB