Community
Kindje met driftbui

Kinderen hebben vaak een heel duidelijke eigen wil. Toch blijf jij de baas. Krijgt je kindje niet zijn of haar zin? Dan kan dit voor driftbuien zorgen. De 15 raarste redenen voor driftbuien lees je hieronder.

Driftbuien

Je kindje kan nog niet goed met de eigen emoties omgaan. Hierdoor kan je kleine erg boos worden als iets niet mag. Dit merk je aan (hard) huilen of soms zelfs schreeuwen of krijsen. Mogelijk gooit je kind met speelgoed of wordt er wild om zich heen geschopt en geslagen.

Hoe je kind boosheid uit, hangt af van het aangeboren temperament en het karakter. Het ene kind laat het subtiel merken, terwijl de ander enorme driftbuien kan hebben. Benieuwd naar de gekste redenen voor driftbuien? Je leest ze hieronder.

Hierdoor kreeg jullie kindje een driftbui…

“Omdat ze geen cornflakes in haar neus mocht doen.”
– MommaKay

“Mijn peuter is een keer woest geweest omdat er gaatjes in een vergiet zitten. Echt. Furieus.”
– mamavan3meiden

“Omdat ze haar fietshelm niet op mocht in bad! Hij was nieuw en moest dus de hele dag op. Bij het spelen, opruimen, avondeten, ik vond het allemaal goed. Maar mijn man vond het niet zo verstandig als ze de helm ophield in bad. Ik heb haar nog nooit zo woest gezien. Met rood gezicht, gebalde vuisten en ze trilde helemaal!”
– GalinaW

“Omdat zijn rijstwafel stuk ging toen hij er een hap van nam. Hap uitgespuugd, geprobeerd het stukje er weer aan te zetten. Maar het was niet meer zoals het eerst was. Ik heb toen maar een nieuwe gegeven: één om vast te houden, één om op te eten.”
– Suzanne12

“Omdat ze, terwijl ik aan het plassen was, niet in de urinestraal mocht grijpen.”
– MF088

“Onze dochter mocht van mij in de Albert Heijn niet roepen dat ik ‘dikke tieters’ had en dat zij die ook al wilde.”
– Mier29

“Hij mocht niet in z’n blote niksie mee naar de supermarkt.”
– LyzaJ

“Omdat ik zijn speelgoedauto uit mijn cappuccino haalde.”
– MamavanKS

“Ik gaf mijn dochter een soepstengel en ik nam er zelf ook één. Nou, dat was de druppel. Zo woest werd ze! Hoe haalde ik het in m’n hoofd om haar soepstengels op te eten.”
– Maria123

“Omdat ik de wc doorspoelde terwijl ze nog geen doei gezegd had tegen haar plas.”
– jjvdb

“Eerst schepte ik de yoghurt niet snel genoeg bij hem naar binnen. Boos, gillen, rood aanlopen en hij mepte de lepel uit mijn hand (want dan gaat het sneller). Daarna was de yoghurt op… Het huis was te klein.”
– Nyn1993

“Omdat zijn blokfluit niet aan zijn vishengel bleef haken.”
– Coco88

“De hond wilde niet met hem spelen want hij zat telkens aan de vacht te trekken. Daarom liep de hond rustig weg.”
– O0taar0o

“Omdat ik de weg overstak. Op het zebrapad. Er kwam namelijk (helemaal in de verte) een auto een dus moest ik wachten. Hij ging he-le-maal uit zijn stekker. Ik was supertrots dat hij al zo goed oplet, maar ik vond het ook wel lastig.”
– NJ88

“Omdat haar vork ‘stuk’ was… Ik heb drie keer uitgelegd dat het zo hoort.”
– Fansastisch

Praat mee!
Wat is het gekste reden voor een driftbui bij jouw kind? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app