Blog
Marshall en Chef welk hond bij het gezin

Ik ben opgegroeid met twee honden en heb er altijd van genoten. Altijd een maatje om mee te spelen en om mee te knuffelen. Voor mijn zoontje zou ik hetzelfde willen. Toch is het niet altijd een gegeven dat een hond goed binnen een gezin past. Waar begin je als je op zoek bent naar een vriendelijke viervoeter?

Eerst heb ik onderzoek gedaan naar hondenrassen die het meest geschikt zijn voor jonge gezinnen. Met een baby wil je een hond die mensgericht is, geen agressie toont en geduldig is. In een online lijst van top 10 beste hondenrassen die ik vond, staan Boxers, Mastiffs en Bobtails in de top drie.

Allemaal leuke honden, maar aangezien wij in een appartement wonen, zijn ze niet echt geschikt voor ons gezin. We zijn eerder op zoek naar een middelgrote hond, die van lange wandelingen houdt maar ook prima een paar uur alleen kan zijn.

Viervoeter gevonden

Na lang zoeken, vonden we een lieve asielhond uit Spanje, Chef. Natuurlijk best een riskante keuze, aangezien we zijn achtergrond niet helemaal kennen.

Gelukkig heeft hij veel tijd doorgebracht in pleeggezinnen, waardoor hij al goed gewend was aan kinderen voordat hij met 10 maanden bij ons kwam wonen. Na een aantal ontmoetingen waren we ervan overtuigd dat Chef de lieve, kindvriendelijke hond was waar we naar op zoek waren.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en het gaat erg goed. Chef is gewend aan zijn nieuwe baasje en mijn zoontje moet vaak lachen als hij de hond ziet rondlopen in de woonkamer.

Soms is het wel even hectisch met een hond en baby in huis; er is altijd wat te doen. Helemaal als mijn zoontje net een voeding nodig heeft en Chef op dat moment ook aandringt dat hij naar buiten wil. Maar we vinden steeds meer een ritme samen. En ik vind het onwijs leuk dat mijn zoontje zo kan opgroeien met een hond. Dat hij er net zo van gaat genieten als ik heb gedaan!

Laura Miller

Laura is redacteur en trotse mama van de vrolijke Marshall (1 jaar). Samen met haar man Tom, Marshall en asielhondje Chef genieten ze van het Haarlemse leven.