Community
Lachende vrouw om gênante vraag

Als je net bevallen bent, wil je rustig herstellen van je bevalling. Ondertussen zijn mensen misschien nieuwsgierig naar jou en je bevalling. Ze stellen je bijvoorbeeld vragen over je vagina, borstvoeding of andere privézaken. Grote kans dat je hier niet op zit te wachten. Dit zijn de gekste vragen die jullie kregen.

Krijg je na je bevalling gekke vragen? Misschien geef je het liefst een gek antwoord terug, maar het is goed om te onthouden dat ze vaak goed bedoeld zijn. Het laat zien dat mensen zich in je interesseren. Toch kan je er ongemakkelijk van worden als iemand je vraagt hoe jouw vagina er nu van onderen uitziet. Daarom is het belangrijk om je grenzen aan te geven. Geef het gerust aan als je sommige vragen liever niet beantwoordt.

Benieuwd naar de gekste vragen? Hieronder lees je 10 ongepaste vragen die jullie na de bevalling kregen.

1. Even iets gemist

“Het gekste was denk ik dat iemand op kantoor vroeg hoever ik was, terwijl ik toen al 2 maanden geleden was bevallen. Ze probeerde zichzelf goed te praten door te zeggen dat ze het niet wist, want ik had haar niet op de hoogte gehouden. Nou, die hakte er flink in toen.”
– Vlinder19967

2. Leuk compliment

“‘Je ziet eruit alsof het je niet cadeau is gegeven’, zei iemand twee dagen na mijn bevalling.”
– Peterpan

3. En… door

“Ik kreeg van een vriendin drie dagen na mijn bevalling de vraag wanneer ik en mijn man voor een tweede zouden gaan.”
– Baby2021|

4. Fijne schoonmoeders

“O, mijn (ex)schoonmoeder spant echt de kroon. Eén week na mijn bevalling, die eindigde in een totaalruptuur, zei ze: ‘Doen jullie het alweer? Want je man heeft ook zo zijn behoeftes.'”
– Beeb-03-2022

5. Lekker gênant

“Hier vroeg een buurvrouw die we eigenlijk amper kennen na een maand of drie of alles weer een beetje heel was, terwijl ze naar beneden wees. En dat midden op straat.”
– Dopewrt44

6. Een strakke onderkant

“‘Wat doe je om alles ‘daar beneden’ weer strak te krijgen?’ ‘Ben je gescheurd of geknipt?’ ‘Zijn al die vlekken in je gezicht van het harde persen?'”
– Meerievonk

7. Hoop op een wonder

“Mijn moeder vroeg hoeveel kilo’s ik al was afgevallen terwijl ik twee uur daarvoor bevallen was. Alsof ik al kon opstaan uit bed of überhaupt energie had om me te wegen.”
– Pricilla Milovic

8. Ieder mens is anders

“Iemand vroeg mij hoe de seks nu is… 6 weken na de bevalling.”
– Miep19

9. Volle boezem

“Een collega zei starend naar mijn boezem: ‘Je ziet wel dat je borstvoeding geeft hè. Het is goed voorzien.’ Ondertussen maakte ze grote handgebaren tegen haar eigen borsten.”
– laradeschutter

10. En bedankt…

“Eén dag na de bevalling zei een vriend van mijn man in Veluws dialect: ‘Zo, jie heb ook nog ’n beste buuk.’ En bedankt joh…”
– MamavanEm

Praat mee!
Wat is het gênantste wat iemand jou heeft gevraagd na je bevalling? Geef je mening en praat mee over dit onderwerp >>