Community
Zak van Sinterklaas tijdens pakjesavond vol sinterklaasbloopers

Het sinterklaasfeest is erg gezellig, maar verloopt niet altijd even soepel. Een blunder zit in een klein hoekje. Wat zeg jij tegen je kindje als hij vermoedt dat Sinterklaas eigenlijk zijn opa is? Of als hij jou betrapt tijdens het zetten van de schoencadeautjes? Ontdek hier 7 grappige sinterklaasblunders.

Forumvraag
Op het forum stelden wij de vraag: “Wat is jouw grootste sinterklaasblunder? En hoe heb je jezelf uit de situatie gekregen?”

Zelf ook een sinterklaasblooper gemaakt? Praat mee over dit onderwerp >>

Sinterklaasfeest

De sinterklaastijd is voor je kindje een gezellige, spannende en drukke periode. Iedere familie heeft zijn eigen tradities rondom Sinterklaas. Zo kan je bijvoorbeeld samen kruidnoten bakken of een speculaaspop versieren. Nieuwe tradities maken het Sinterklaasfeest extra bijzonder en geven jou en je kindje ieder jaar iets om naar uit te kijken.

De top-10 sinterklaasbloopers

Het sinterklaasfeest is niet alleen een gezellig feest, maar ook een feest waarbij weleens iets mis kan gaan. De schoen blijft leeg, je laat het inpakpapier slingeren of vertelt per ongeluk Het Grote Geheim. Ontdek hier 7 grappige sinterklaasbloopers.

1. Schoencadeautjes in de bezorgdoos

Wij kregen deze week ’s avonds een pakketje. Het waren twee cadeautjes voor Pakjesavond. De kinderen lagen al in bed. Ik ging ervan uit dat mijn man de cadeautjes ’s avonds meegenomen had naar boven. Maar je raadt het al, ’s ochtends om 6 uur kwamen de kindjes enthousiast boven. Postpiet was geweest… Ik kon wel door de grond zakken. Ik gaf snel als antwoord: ‘Die gekke pieten ook. Ze maken het wel heel bont nu Sinterklaas thuiswerkt.’
– Ina

2. Versproken

Mijn nichtje vroeg tijdens het winkelen aan me waarom er overal dezelfde Sinterklaas is. Ik zei per ongeluk: “Ach, Sinterklaas bestaat toch niet.”
– Rosita


Download de 24Baby App nu!

Download nu de 24Baby App en volg de ontwikkelingen van je baby, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app

3. Inpakspullen laten slingeren

Ik had het inpakpapier, schaar en plakband op de tafel laten liggen. Mijn zoon is 6 jaar en stelde dus heel wat vragen. Ik vertelde dat het de Vergeetpiet was die de boel had laten slingeren.
– Geertruida

4. Flauwe vraag

Ik heb ooit heel stom gezegd: “Die geloven ook nog in Sinterklaas zeker?” Er was toen een vriendinnetje van mijn dochter bij die nog twijfelde. Maar daarna dus niet meer.
– Laura

5. Lege schoen

Mijn dochtertje mocht haar schoen zetten, maar ik vergat om er iets in te doen. Als excuus heb ik gezegd dat Sinterklaas verdwaald was.
– Loulou123

6. Foute sinterklaasliedjes

Mijn kindje is nu 2 jaar. We zijn net begonnen met schoentje zetten en zingen. Tijdens het zingen ben ik erachter gekomen dat ik alleen nog maar de foute sinterklaasliedjes van vroeger ken.
– Ylse

7. “Wanneer komen de echte cadeaus?”

Wij dachten dat onze dochter, toen net 9 jaar, niet meer in Sinterklaas geloofde. We hebben er niet duidelijk over gesproken, maar ze zat in groep 5 en ging op school lootjes trekken. De buurkinderen geloofden er ook niet meer in. Met de familie hebben wij toen ook lootjes getrokken.

Nadat het sinterklaasfeest thuis voorbij was, keek ze ons aan en vroeg: “Wanneer komen de echte cadeautjes? Die van Sinterklaas, die door de Pieten gebracht worden?”
– Cencia

8. Betrapt

“Mama, waarom staat die zak met cadeautjes achter jouw kast?” Mijn kindje van 4 jaar die even in onze slaapkamer was wezen kijken.
– Anita

9. Cadeaus op de achterbank

Deze Sinterklaas had nog inpakpapier en een pyjama en dekentje van PAW Patrol in de auto liggen toen ik mijn zoontje ophaalde van de opvang. Toen hoorde ik ineens achter me “Oh mama, je bent zo lief. Wauw, ik ben zo blij!”
– Hymke

10. Sinterklaas de grappenmaker

Ik was vergeten iets in de schoen te doen. Ik heb toen verteld dat de Sint een grapje had uitgehaald en het cadeautje in een keukenkastje had verstopt.
– Rebecca

Bron hoofdfoto: Jaleesa Koelen Fotografie