Community
Foto van moeder en baby wordt op social media gedeeld

Wel of geen foto’s van je baby delen op social media: het is een dilemma waar veel (aanstaande) ouders over twijfelen. Waarom doe je het wel en waarom niet? Dit vinden jullie.

Nee, dat is niet eerlijk

“Voor mij is het delen van foto’s van mijn baby op social media een nee. Ik zou het wel willen, maar dat vind ik niet eerlijk tegenover ons kindje. Ik zou het ook niet fijn gevonden hebben als mijn ouders van alles van mij met de hele wereld hadden gedeeld. Alles staat nu online, maar hoe privé is alles tegenwoordig nog? Als mijn kind oud genoeg is voor social media mag hij/zij er zelf voor kiezen om iets wel of niet te delen. Ik maak die keuze niet voor hem/haar.”
– Amaaikes

Apart Instagram-account

“Wij hebben een apart Instagram-account gemaakt voor de kleine. Dit account is afgeschermd voor iedereen. Alleen familie kan deze foto’s zien. Zo kunnen we de foto’s toch delen, maar staat het niet helemaal openbaar.”
– Iris1990

Maak je niet druk

“Onze kinderen worden geboren in een generatie waarbij ze niet meer zonder social media kunnen leven. Ik zie het al aan mijn nichtje van 7. Dat wordt er met de paplepel in gegoten. Ik zou mij er daarom niet te druk over maken.”
– ClaudiaVo


Praat mee op het 24Baby-forum!

Download nu de 24Baby App en praat mee op het forum. Kom in contact met andere (aanstaande) ouders, deel ervaringen en vraag advies.

Download de app >>

Onherkenbaar in beeld

“Ik deel geen foto’s waarbij het gezicht van mijn kindje goed zichtbaar is. Je weet niet welke gekken de foto’s van je kind allemaal kunnen zien. Tegenwoordig volgt iedereen alles op social media en deelt iedereen alles ook. Ik zie zelfs kinderen opgroeien via sociale media. Ik wil best de naam en het geslacht delen, maar daarna houdt het op. Wie echt nieuwsgierig is, komt maar op kraambezoek.”
– Sandra

Alleen in story’s

“Ik deel heel minimaal foto’s van mijn baby en alleen in story’s. In een story is de foto maximaal 24 uur zichtbaar, daarna verdwijnt hij weer. Daarnaast kunnen alleen vrienden en familie deze foto’s zien.”
– Elly

Ja, ik ben trots!

“Ik deel zeker wel foto’s en video’s van mijn kinderen. Je wordt tegenwoordig overal gefilmd of op camera gezet. Als ik het niet doe, doet een ander het wel. Daarnaast ben ik ontzettend trots op mijn kinderen en mogen ze gezien worden. Dus ik vind het echt prima om foto’s en filmpjes van hen te delen.”
– Henrieke

Ik voel me daar niet prettig bij

“Ik voel me er niet prettig bij als iedereen foto’s van mijn kind kan zien. Ook al staat mijn account op privé. Facebook en andere platforms gaan niet altijd netjes met je gegevens om en je loopt altijd het risico om gehackt te worden. Als ik al foto’s zou delen, dan zou ik dit niet van het gezicht van mijn kindje doen. Ik zou het overigens ook heel a-relax vinden als andere mensen zomaar, ongevraagd, foto’s van mijn kind op Facebook of andere sociale media zouden zetten.”
– Elene

De hele wereld mag haar zien

“Als mijn kleine geboren is, komt ze erop bij mij! Haar echo’s staan er nu ook al op. Ik ben trots op haar en dat mag de hele wereld weten. Natuurlijk plaats ik geen naaktfoto’s ofzo. Die zal ik zelf niet eens maken van mijn prinsesje.”
– Daphne

Als je mijn dochter wil zien, kom je maar langs

“Nee. Mijn man en ik hebben er bewust voor gekozen geen foto’s van onze dochter op Facebook te zetten. Wat heeft die verre tante die we nooit spreken eraan dat onze dochter haar eerste tandje krijgt? Je weet ook nooit waar de foto’s van je kind belanden. Misschien wel bij familie die je nooit spreekt, maar die wel via je Facebookprofiel meekijken en de foto’s doorsturen naar familie/vrienden/vage kennissen waarvan je helemaal niet wilt dat deze de foto’s zien? Nee hoor. Als je mijn dochter wil zien, kom je maar langs. Zodra onze dochter 16 is mag zij zelf bepalen of zij op Facebook wil of niet. Tot die tijd verschijnt ze bij ons niet op Facebook.”
– Sabina

Ik maak me er niet druk om

“Ik deel gewoon foto’s van mijn kind. Mijn moeder (oma) doet dat ook. Ik maak me er echt niet druk om. Ik vind het gewoon leuk om foto’s te delen met familie en vrienden. Ik ben nu op vakantie en heb net nog een paar heerlijke kiekjes gedeeld.”
– Jamy

Niets wat de kleine kan schaden

“Ik zou wel foto’s delen. Maar geen foto’s die mijn kinderen kunnen schaden als ze ouder zijn. Dus geen naaktfoto’s of andere gekke foto’s waar ze later last mee kunnen krijgen. Ik vind dat je wel gewoon heel goed een leuke foto kan delen van je kind dat lekker ergens speelt, een ijsje eet of zich vermaakt in een pretpark. Waarom niet?”
– Gerwiena

Meepraten over dit onderwerp?

Praat mee op het forum en geef jouw mening >>