In samenwerking met Bambino Mio
baby's met wasbare luiers van Bambino Mio

Wasbare luiers worden wereldwijd steeds populairder aangezien meer ouders de voordelen ten opzichte van wegwerpluiers ontdekken. Twijfel je of het gebruik van wasbare luiers iets voor jouw gezin is? Lees dan snel verder, wij hebben de 5 grootste voordelen voor je op een rij gezet!

Wat zijn wasbare luiers?

Wasbare luiers zijn net zo makkelijk in gebruik als wegwerpluiers. Zo gebruik je wasbare luiers net zoals een wegwerpluier, alleen gooi je hem na gebruik in de wasmand en niet in de prullenbak. De miosolo alles-in-één wasbare luiers van Bambino Mio hebben verstelbare drukknoopjes en groeien zo met je kindje mee. Ze passen dus altijd goed om de billetjes van je baby én gaan mee totdat je kindje zindelijk is.

TIP: Heb je te maken met een poepluier? Met een inlegdoekje vang je de ontlasting eenvoudig en schoon op. Bekijk hier hoe je dit het beste doet >

Wasbare luiers wassen

Wasbare luiers kunnen gewoon mee met je gewone was. Dat je met wasbare luiers extra veel wasjes moet draaien, is een fabel. Als je 24 wasbare luiers in huis haalt, kan je ze om de drie dagen wassen om nog voldoende voorraad te hebben. Je wast dus hoogstens een of twee keer extra per week.

Wasbare luiers kunnen in de droger, maar dan wel op de koudste stand. Het is wel beter om ze uit te hangen om te drogen, dan slijten ze minder snel. Hang ze op door het midden van de luier over de waslijn heen te hangen, zo blijft het elastiek langer goed.

Wasbare luiers: de voordelen

Wasbare luiers hebben veel voordelen voor jou, je baby en natuurlijk voor het milieu. Dit zijn de vijf grootste voordelen:

  1. Beter voor je baby: wasbare luiers zijn absorberend en gebruiken geen chemische gels die in wegwerpluiers gevonden kunnen worden. Dit is vriendelijker voor de billetjes van je baby.
  2. Beter voor je portemonnee: door wasbare luiers te gebruiken, bespaar je veel geld. Totdat je kindje zindelijk is, kosten wegwerpluiers gemiddeld €1.310 terwijl wasbare luiers gemiddeld €830 kosten. Dat is een besparing van bijna €500.
  3. Beter voor het milieu: alleen in Nederland al, worden dagelijks 8 miljoen wegwerpluiers weggegooid. Door te kiezen voor wasbare luiers gooi je minder afval weg en verklein je daarmee je milieu-impact.
  4. Altijd luiers in huis: je hoeft nooit meer te sjouwen met pakken luiers, want je hebt ze altijd in huis! Omdat de miosolo alles-in-één luier van Bambino Mio met je kindje meegroeit, hoef je na aanschaf nooit meer nieuwe luiers te kopen.
  5. Je kindje is sneller zindelijk: door het gebruik van wasbare luiers zijn kindjes vaak eerder zindelijk. Dit komt omdat ze zich sneller bewust worden van hun luier, wat kan helpen bij de zindelijkheidstraining.
Infographic Bambino Mio wereldbol
Klik hier om de afbeelding te vergrotenBambino Mio

De voordelen van de Bambino Mio miosolo alles-in-één luier

Ouders over de hele wereld zijn gek op Bambino Mio’s bekroonde miosolo alles-in-één luier dankzij het grote aanbod aan leuke opvallende ontwerpen en doordat ze eenvoudig in gebruik zijn.

Deze wasbare luier is niet alleen mooi gemaakt, maar profiteert ook van een one size-functie. Hiermee groeit de luier met je baby mee vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheidstraining. Dankzij het feit dat de luier verstelbaar is, kan de maat aangepast worden aan de vorm van je kleine. Een verborgen, absorberende kern houdt vocht uit de buurt van de huid van je baby en de superzachte stof blijft zijdezacht, was na was. Bekijk hun nieuwste collectie ‘Nautisch & Mooi‘ voor nog meer leuke printjes.

Over Bambino Mio

Als wasbare luier expert biedt Bambino Mio ouders al meer dan 20 jaar een bekroonde reeks wasbare luiers, babyaccessoires, zwemluiers en producten voor de zindelijkheidstraining. Daarnaast heeft Bambino Mio inmiddels al meer dan 60 awards gewonnen. Hun leuke en milieuvriendelijke producten worden wereldwijd in meer dan 50 landen verkocht.

De producten van Bambino Mio zijn goed voor je baby en het milieu. Hierdoor kan je als ouder plastic wegwerpartikelen die vol zitten met chemische stoffen vermijden en in plaats daarvan producten met een goed absorberende zachte stof kiezen.

Voor meer informatie over Bambino Mio, bekijk hun website en volg Bambino Mio op Facebook en Instagram!