In samenwerking met

De eerste schoentjes van je baby zijn een bijzondere aankoop. Niet alleen is het een belangrijke mijlpaal, de voetjes van je baby hebben de beste ondersteuning nodig. Door goede schoenen te kopen worden de eerste stapjes gestimuleerd doordat ze een betere balans hebben bij het staan. Het is dus goed om hier wat extra aandacht aan te besteden. Waarom zijn die eerste schoentjes zo belangrijk en waar kan je op letten?

Babyvoetjes bestaan uit kraakbeen

De voeten van je baby bestaan nog voor een groot deel uit kraakbeen. Hierdoor zijn ze buigzamer en zachter dan jouw voeten. In het eerste jaar van je kleine verandert het kraakbeen langzaam in bot. Omdat babyvoetjes zo zacht zijn, kunnen ze gemakkelijk vervormen.

Goede schoenen helpen de voeten van je kindje op een gezonde manier te groeien en ontwikkelen. De eerste stapschoentjes van Shoesme zijn speciaal ontwikkelt om je baby te begeleiden van kruipen naar lopen. Deze schoentjes hebben flexibele loopzolen van rubber die met de voetjes meebuigen. Ook zijn de hielen verstevigd voor een goede loophouding. Door de toevoeging van het zachte schuimlaagje bij alle drukpunten zitten de schoentjes ook nog eens heerlijk.

Schattige babyschoenen van Shoesme met print

De beste en leukste schoenen voor de eerste stapjes

In samenwerking met Shoesme

Shoesme heeft als doel om de eerste stapjes zo fijn mogelijk te maken. Met de eerste stapschoentjes is jouw baby klaar om al stappend op avontuur te gaan. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op de babycollectie!

Ontdek de collectie & schrijf je in

De voeten van je baby zijn nog volop in ontwikkeling

Zoals alles in zijn lichaam, ontwikkelen ook de voetjes van je baby zich in een rap tempo. Een van de redenen dat die kleine babyvoetjes zo schattig zijn, is het vetkussentje in het midden van de voet. Waar jouw voeten een beetje hol zijn in het midden, heeft je kleine nog een beetje platvoetjes.

Terwijl je kindje groeit en zijn eerste stapjes in de wereld zet, maken zijn voeten een hele metamorfose door. De babyschoenen van Shoesme spelen hier speciaal op in. Zo bieden ze optimale bewegingsvrijheid en zijn ze lekker licht, zodat je kindje optimaal kan leren stappen.

Voetproblemen bij volwassenen ontstaan vaak al in de kindertijd

De stand van je voeten heeft invloed op je hele lichaam. Is er een probleem met je voeten, dan kan je allerlei klachten ontwikkelen, van zere knieën tot chronische rugpijn. Ook ingegroeide teennagels, kromme tenen, naar binnen lopen en eeltvorming kunnen resultaat zijn van verkeerde schoenen. Deze problemen ontstaan vaak al op heel jonge leeftijd. Een goede reden dus om je kind de beste ondersteuning te bieden zodat deze problemen voorkomen kunnen worden.

Begin op tijd met het kopen van de eerste schoentjes

Zodra je kindje zich begint op te trekken aan de bank, tafel of aan jouw handen door het huis begint te stappen, is het tijd om de eerste stapschoentjes aan te schaffen. Zo leren ze vol vertrouwen te balanceren en worden de eerste stapjes op de beste manier ondersteund.

De voetjes van je kleine groeien razendsnel

Veel ouders zullen het herkennen: je kindje groeit behoorlijk snel uit zijn kleding. Dit is voor schoenen niet anders! Wist je dat je kindje op zijn eerste verjaardag al bijna de helft van zijn volwassen schoenmaat heeft?

Het is dus heel belangrijk dat je de juiste maat voor hem koopt. Te krappe schoenen kunnen namelijk leiden tot vervormingen in de voet. Bovendien krijgt je kindje hier last van tijdens het lopen, waardoor hij dit minder graag doet. Meet daarom iedere drie maanden de voetjes opnieuw, dit kan bijvoorbeeld met een handig meetsysteem.

Jongen speelt met blokken en shoesme schoenen aan

Goede schoentjes zijn de eerste stap naar een gezonde voetontwikkeling

Ga je op zoek naar de eerste schoentjes voor je kindje? Hou de bovenstaande punten dan in je achterhoofd. Een goede voetontwikkeling in zijn eerste jaren helpt je kind een leven lang aan wandelplezier.

Shoesme is al ruim 20 jaar een expert in baby- en kinderschoenen. Meer dan een miljoen kinderen hebben al leren lopen op de schoenen van Shoesme. Jouw kleintje straks ook? Ontdek dan nu de hippe collectie van Shoesme en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan 10% korting* op je eerste aankoop voor de Shoesme babycollectie!

*Korting is alleen geldig op de babycollectie m.u.v. de Shoesme babyslofjes.