In samenwerking met Logo Van Asten Babysuperstore

Slaap is ontzettend belangrijk voor je baby. Wil je ervoor zorgen dat je baby een goede nachtrust heeft, en jij daarmee ook? Op deze pagina vind je handige slaapproducten voor je kindje die te koop zijn bij Van Asten Babysuperstore.

baby ligt veilig in cosleeper wieg

Wiegen

Je baby heeft na de geboorte heel veel slaap nodig. Waar zal je kleintje beter kunnen slapen dan in een heerlijk warm en knus wiegje? Sommige wiegen kan je zelfs tegen je eigen bed aanschuiven!

Bekijk wiegen
Een ledikant een veilige plek om te slapen

Ledikanten

Is je baby zijn wiegje uitgegroeid of sla je de wieg over? Dan heb je een net iets groter bedje nodig: het ledikant. Een ledikant voelt nog steeds als een veilig plekje voor je baby om in te kunnen slapen.

Bekijk ledikanten
Een babykamer met een doorgroeiledikant

Doorgroeiledikanten

Ook al kan je het je vlak na de geboorte vast nog niet voorstellen, je baby zal ooit te groot worden voor zijn babybedje. Een doorgroeiledikant kan je dan ombouwen tot peuterbed. Handig voor nu en voor later!

Bekijk doorgroeiledikanten
Een baby ligt op een wiegmatras

Wiegmatrassen

Natuurlijk slaapt je kleintje nog veel beter wanneer hij op een lekker zacht matrasje ligt. Speciale wiegmatrasjes zijn geschikt voor zelfs de kleinste wiegjes. Wat zal hij hier heerlijk op kunnen dromen.

Bekijk wiegmatrassen
baby slaapt op ledikantmatras

Ledikantmatrassen

Je kleintje doet veel nieuwe indrukken op wanneer hij wakker is. Deze indrukken zal hij tijdens zijn slaap verwerken. Dit lukt natuurlijk het beste op een heerlijk comfortabel matrasje in het ledikant.

Bekijk ledikantmatrassen
Baby ligt in een wieg onder een laken

Bedtextiel wieg

Dekens, lakens, hoeslakens, overtrekken, moltons… er is zoveel leuks verkrijgbaar om de wieg aan te kleden en de babykamer op te leuken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Voor welke stijl ga jij?

Bekijk bedtextiel wieg
Ledikant met bedtextiel

Bedtextiel ledikant

Dekens, lakens, hoeslakens, overtrekken, moltons… er is zoveel moois te vinden om het ledikant aan te kleden en waardoor je baby nóg lekkerder kan slapen. Wat wordt de stijl van jouw babykamer?

Bekijk bedtextiel ledikant
peuterbed met sluier en klamboe

Sluiers & klamboes

Houd ongewenste insecten buiten de slaapplek van je baby door een sluier of een klamboe op te hangen. Het is niet alleen praktisch, je kan de babykamer er ook nog eens extra mooi mee maken.

Bekijk sluiers & klamboes
baby ligt op aerosleep matras

Aerosleep

De 3D-honingraatstructuur van Aerosleep zorgt voor de meest veilige slaapplek voor je baby. De producten van Aerosleep zijn op een speciale manier geperforeerd en sluiten verstikkingsgevaar uit.

Bekijk Aerosleep assortiment
Een baby slaapt veilig

Veilig slapen

Zijslaapkussens, babynestjes, flathead kussens, inbakerdoeken, refluxkussens… met deze spullen in huis zorg je ervoor dat je baby zo veilig mogelijk kan slapen.

Veilig slapen

Slapen baby: wat heb je allemaal nodig?

Op zoek naar spullen voor het babybedje? Dit heb je in ieder geval nodig:

  • Een wiegje of ledikant
  • Een matras
  • Hoeslakens
  • Bovenlakens, dekentjes en/of slaapzakjes
  • Moltons

Meer producten vind je in de uitzetlijst.

Een ledikantje of wiegje?

Een ledikant is het meest veilige babybed voor je kindje, omdat de zijwanden uit spijlen bestaan en dus open zijn.

Een ledikant is geschikt tot je kindje ongeveer 2,5 jaar oud is. Een wieg is ook een veilige slaapplek voor je baby, maar alleen voor de eerste drie tot zes maanden, of totdat hij te groot ervoor wordt. Wordt je kleine beweeglijker en kan hij omrollen? Dan is het ook verstandig om hem in een ledikant te laten slapen. Door het omrollen kan hij namelijk tegen de dichte zijkant van het wiegje terecht komen.

Een co-sleeper?

Een co-sleeper is een ledikant of wiegje dat je tegen je eigen bed aanschuift en eraan vastmaakt.

Eén zijkant van het aanschuifbedje kan omlaag, zodat je makkelijk bij je baby kan als hij ’s nachts gevoed moet worden. Zo is je baby dichtbij, maar ligt hij wel veilig op een eigen slaapoppervlak. Handig voor de eerste maanden, zeker tijdens nachtvoedingen!

Als je kindje wat ouder is, kan je de zijkant weer omhoog zetten en de co-sleeper naast je eigen bed zetten. Zo heeft je baby zijn eigen bedje, maar kan hij nog steeds bij jullie op de kamer slapen.

Slaapproducten online kopen

Er zijn veel webshops die producten zoals ledikantjes en matrassen aanbieden. Een groot voordeel van online bestellen, is dat alles bij jou thuis bezorgd wordt.

Daarnaast kan je online goede aanbiedingen vinden, waardoor je de producten goedkoper kan aanschaffen dan in een reguliere winkel.