Slaap is ontzettend belangrijk voor je baby. Wil je ervoor zorgen dat je baby een goede nachtrust heeft, en jij daarmee ook? Op deze pagina vind je handige slaapproducten voor je kindje die online te koop zijn.


Het e-book van 24Baby over slapen

Met de slaapcoaches van Slaaptipsvoorbabys heeft 24Baby dé Slaapwijzer voor je baby geschreven. Een e-book met alle basisinformatie over slapen en slaaproutines van 8 weken oud t/m 4 jaar.

Meer informatie


Baby beddengoed

Voor het babybedje heb je natuurlijk ook beddengoed nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hoeslaken en molton (matrasbeschermer). Je zal hiernaast snel genoeg merken of je kindje liever onder een dekentje slaapt of in een slaapzak. Door beide in huis te halen, ben je op alles goed voorbereid.

Bekijk beddengoed


Wiegen

Je baby heeft na de geboorte heel veel slaap nodig. Waar zal je kleintje beter kunnen slapen dan in een heerlijk warm en knus wiegje? Sommige wiegen (co-sleepers) kan je ook tegen je eigen bed aanschuiven.

Bekijk wiegen


Inbakerdoeken en -slaapzakken

Met inbakeren kan je je kleine goed inwikkelen zodat hij rustiger in slaap valt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: met een doek of slaapzak. De meeste doeken hebben tegenwoordig klittenband voor extra gebruiksgemak.

Bekijk inbakerdoeken


Ledikanten

Is je baby zijn wiegje uitgegroeid of sla je de wieg over? Dan heb je een net iets groter bedje nodig: het ledikant. Een ledikant voelt nog steeds als een veilige plek voor je baby om in te kunnen slapen. Sommigen ledikant kan je later ook ombouwen tot peuterbed.

Bekijk ledikanten


Wiegmatrassen

Natuurlijk slaapt je kleintje nog veel beter wanneer hij op een lekker zacht matrasje ligt. Speciale wiegmatrasjes zijn geschikt voor zelfs de kleinste wiegjes. Bekijk de afmetingen van het bedje voordat je een matras bestelt, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt.

Bekijk wiegmatrassen


Ledikantmatrassen

Je kleintje doet veel nieuwe indrukken op wanneer hij wakker is. Deze indrukken zal hij tijdens zijn slaap verwerken. Dit lukt natuurlijk het beste op een heerlijk comfortabel matrasje in het ledikant.

Bekijk ledikantmatrassen

Slapen baby: wat heb je allemaal nodig?

Op zoek naar spullen voor het babybedje? Dit heb je in ieder geval nodig:

  • Een wiegje of ledikant
  • Een matras
  • Hoeslakens
  • Bovenlakens, dekentjes en/of slaapzakjes
  • Moltons

Meer producten vind je in de uitzetlijst.

Een ledikantje of wiegje?

Een ledikant is geschikt tot je kindje ongeveer 2,5 jaar oud is. Een wieg is ook een veilige slaapplek voor je baby, maar alleen voor de eerste drie tot zes maanden, of totdat hij te groot ervoor wordt. Wordt je kleine beweeglijker en kan hij omrollen? Dan is het ook verstandig om hem in een ledikant te laten slapen. Door het omrollen kan hij namelijk tegen de dichte zijkant van het wiegje terecht komen.

Een co-sleeper?

Een co-sleeper is een ledikant of wiegje dat je tegen je eigen bed aanschuift en eraan vastmaakt.

Eén zijkant van het aanschuifbedje kan omlaag, zodat je makkelijk bij je baby kan als hij ’s nachts gevoed moet worden. Zo is je baby dichtbij, maar ligt hij wel veilig op een eigen slaapoppervlak. Handig voor de eerste maanden, zeker tijdens nachtvoedingen!

Als je kindje wat ouder is, kan je de zijkant weer omhoog zetten en de co-sleeper naast je eigen bed zetten. Zo heeft je baby zijn eigen bedje, maar kan hij nog steeds bij jullie op de kamer slapen.

Slaapproducten online kopen

Er zijn veel webshops die producten zoals ledikantjes en matrassen aanbieden. Een groot voordeel van online bestellen, is dat alles bij jou thuis bezorgd wordt. Daarnaast kan je online goede aanbiedingen vinden, waardoor je de producten goedkoper kan aanschaffen dan in een reguliere winkel.