dochtertje-liz-drinkt-uit-mam-anti-colic-flesje

Ik ben Doris (37), wij vormen een gezin met Fred, Bo (8) en Liz (bijna 6 maanden). Ik geniet zoveel mogelijk van mijn gezin en de mooie dingen die op ons pad komen.

Vorige maand waren wij op zoek naar twee testmoeders en -baby’s die het MAM Anti-Colic-flesje wilden uitproberen. Uit honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Doris. Doris ontving de volledige MAM Anti-Colic Starter set en testte deze samen met haar dochtertje, die slecht dronk. Op deze pagina lees je de ervaring van Doris met de MAM Anti-Colic-flesjes.

DORIS

Ik ben Doris (37), wij vormen een gezin met Fred, Bo (8) en Liz (bijna 6 maanden). Ik werk als Accountmanager. Daarnaast geniet ik zoveel mogelijk van mijn gezin en de mooie dingen die op ons pad komen. En nu dus even testmoeder van de MAM-Flessen.

Eindoordeel

Ik vind de fles zeer hygiënisch. Je kan alle onderdelen van de fles loshalen en daardoor alles zeer goed reinigen. Hij is iets breder dan andere flessen waardoor hij bijvoorbeeld niet in een warmtekoker past. Soms is het lastig dat je niet onder de 60 cc kan kijken wat de hoeveelheid is. Met mijn dochter, die sommige flessen niet leegdrinkt, wil je af en toe graag weten wat er dan nog exact in de fles zit.

De speen is zeer vriendelijk voor de mond, waardoor de mond van de baby in een natuurlijke drink houding blijft. Hierdoor is het zeer relaxt drinken. Als je ten einde raad bent op het gebied van flessen en spenen, en je hebt onderhand alles al gekocht of gekregen wat er te koop is, dan is dit wellicht het redmiddel! Mijn dochter werd een blije baby en dronk beter dan ooit tevoren.

Scores MAM Anti-Colic-flesjes

Doris beoordeelde de MAM Anti-Colic-flesjes met de volgende scores:
Het design van het MAM Anti-Colic-flesje 8
De kwaliteit van het MAM Anti-Colic-flesje 10
Ik zou het MAM Anti-Colic-flesje zelf ook kopen 10
Het MAM Anti-Colic-flesje is ideaal voor baby’s 8
Ik zou het MAM Anti-Colic-flesje aanraden aan andere moeders 10
Totale score 9.2

Hoe snel had jouw kindje het flesje geaccepteerd?

Dit duurde wel 2 weken, maar dat komt ook doordat mijn dochtertje op de neocate (koemelkvrije) voeding zit en die is dunner, waardoor zij nog niet klaar was voor de hoeveelheid “melk” die uit de speen kwam. Hierdoor verslikte ze zich af en toe. Maar na 2 weken ging het goed en accepteerde ze de fles volledig.

Wat vind je van de zelf­steriliserende functie?

Thuis heb ik nog niet geprobeerd, mede doordat ik aan het eind van de dag alle flessen nogmaals reinig en uitkook in het daarvoor bestemde apparaat (weliswaar in 2 keer, door de vele onderdelen) Maar op vakantie is het een uitkomst.

Komt de voeding gelijkmatig en zonder luchtbellen binnen bij je kindje?

De voeding komt er gelijkmatig uit en als de baby naar lucht hapt verdwijnt de lucht naar de onderkant van de fles.

Vind je het flesje ideaal voor baby’s?

Ja, ondanks dat ik de flessen heb getest vanaf 3 maanden ben ik zeer tevreden. Voor de periode 0 tot 3 maanden is het eventueel nog een mogelijkheid om een iets smallere speen te maken. Met name die periode zijn de krampjes het heftigst en dus ideaal.

De voor- en nadelen van de MAM Anti-Colic-flesjes

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Doris:

Voordelen

Hygiënisch, alle onderdelen zijn goed te reinigen
Heldere fles , je kan zo makkelijk zien of er nog een vettig laagje aan de binnenkant van de fles zit
Alle onderdelen passen (handvatten) op de kleine of grote fles
Mijn dochtertje drinkt veel rustiger

Nadelen

De fles is voor mij net iets te breed
UK volume-aanduiding maakt het verwarrend, met name als je in de horeca vraagt om de fles te vullen
De fopspeen kan je niet vastmaken aan een speendoekje of speenkoord
Met name spenen en onderdelen zijn alleen online te verkrijgen
De ervaring van Doris en Liz met de MAM Anti-Colic-flesjes: een uitgebreid

Verslag

Druk door alle hectiek en na het uitproberen van alle flessen en spenen die er op de markt verkrijgbaar waren, werd ik door 24Baby benaderd om de MAM Anti-Colic-flessen uit te proberen. Ik had ondertussen écht alle flessen met diverse spenen al gehad, omdat mijn baby niet wilde drinken. Niks frustrerender dan dat…

Een verademing

Het pakket was enorm, 15-delig en dat zie je niet aan de doos. Maar het is allemaal efficiënt op te bergen. Ik probeerde de fles na een paar dagen, maar mede door de wisselingen ging ook dit in het begin niet helemaal vanzelf. Maar na een kleine 2 weken merkte ik dat mijn dochter de fles ging accepteren en eigenlijk rustig de fles leeg dronk. Dat was een verademing. Je ziet de luchtbellen verdwijnen naar de onderkant (als ze drinken dus naar boven) van de fles en dus komen ze niet in het buikje van je baby terecht.

Je merkt eigenlijk na een paar weken dat drinken een prettig moment op de dag wordt, waar het voorheen meer een stressvolle situatie was.

Nu, een paar maanden later, heb ik dan ook mijn hele collectie van flessen met een goed gevoel uit de ijskast gehaald en weggedaan. Omdat ik nu volledig op de MAM-flessen vertrouw. Sterker nog: ik heb een andere fles voor het geven van water met de warme dagen, maar ze weet niet zo goed wat ze daarmee moet.

De fopspeen

De fopspeen was geen succes, maar dat komt omdat ze sinds de geboorte maar 1 speen accepteert. Ik vind het wel jammer dat er geen ring aan zit zodat je speen aan een doekje of koord kan bevestigen.

Wat ik ook heel prettig vond, was dat je op de speen heel makkelijk kan zien welke grootte je hebt, er staat een duidelijke 1 op. Ik heb reeds online speen 3 gekocht om een pap fles te kunnen maken en ook hier staat het duidelijk op aangegeven. Als je alles bewaard in een bakje in de koelkast, is het makkelijk terug te vinden.

De afdekstop

De afdekstop is handig als je de fles van te voren vult met water of even een warme fles wil meenemen om later te geven. Wij gebruiken een thermosfles om mee te nemen met een flesje koud water, dus dan heb je de stop niet nodig.

De zelfsteriliserende functie: heel handig

De zelfsteriliserende functie vind ik heel handig. Thuis is het vaak niet relevant, omdat ik alle flessen aan het einde van de dag uitkook en in de ijskast zet. Maar in de vakantie heb je vaak die mogelijkheid niet en is het dus heel handig om dit per flesje te doen. Je hoeft dan dus niet de hele magnetronsterilisator mee te nemen naar je bestemming.

Blije baby, blije moeder

Alles viel een maand later op zijn plek. Mijn dochter werd een blije baby en dronk beter dan ooit tevoren. Ze wordt volgende week 6 maanden en drinken is letterlijk een feestje.

Echt, als je ten einde raad bent op het gebied van flessen en spenen, en je hebt onderhand alles al gekocht of gekregen wat er te koop is, dan is dit wellicht het redmiddel! Ik spreek uit ervaring… Ik ben niet snel overtuigd van een product, maar deze fles heeft er mede aan bijgedragen dat de drinkmomenten, die er toch zo’n 4 tot 6 keer zijn bij pasgeboren kindjes, een stuk prettiger zijn dan voorheen. Geef je kindje even de tijd en je zult zien dat het beter gaat.

Kortom: blije baby is blije moeder, en ook ik ben een MAM-fan geworden!