Een versierde pannenkoek voor je kind van 10 maanden

Je kindje is misschien nog te jong om zelf een pannenkoek te versieren. Toch vind je baby het eten van zo'n kunstwerk zeker leuk! En wie zegt trouwens dat pannenkoeken niet gezond kunnen zijn? Deze met banaan en ei zitten barstensvol goede voedingsstoffen.

Hierom is dit hapje in deze periode geschikt

Deze pannenkoekjes zijn gezond! Havermout helpt bijvoorbeeld bij een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevat banaan veel vezels en natuurlijke suikers, die de maaltijd een zoete smaak geven. Ei is uiteraard een goede bron van eiwitten en door te bakken in plantaardige olie krijgt je baby gezonde vetten binnen.

Als je daarbovenop de pannenkoek op een leuke manier met fruit versiert, krijgt je kind een ook wat vitamines binnen. Vergeet niet het fruit klein te snijden of te prakken. Zo zorg je ervoor dat je kind niet kan stikken in een te grote hap.

Dit heb je nodig

  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 1 ei
  • 40 gram havermout, fijngemalen tot meel
  • 1 theelepel plantaardige olie (bijv. kokosolie of olijfolie)
  • Fruit om de pannenkoek te versieren (wel goed fijngesneden)
  • Extra: een snufje kaneel

Zo maak je het

  1. Doe een banaan, een ei en havermoutmeel in de blender en vermaal het tot een glad beslag.
  2. Verhit daarna een beetje plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Giet kleine hoeveelheden van het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te vormen. Je kan de grootte aanpassen aan de voorkeur van je baby.
  4. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin, dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
  5. Laat de pannenkoekjes iets afkoelen voordat je ze aan je baby serveert.
  6. Versier de pannenkoeken met fijngesneden stukjes of fijngeprakt fruit.

Auteur Eline de Wit

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app