foto Nestlé Kwarkolino

Vorige maand waren wij op zoek naar testmoeders en -vaders die Nestlé Yogolino® Aardbei en Kwarkolino® Perzik wilden uitproberen. Uit de vele aanmeldingen kozen wij 1.000 ouders om de toetjes met hun baby te testen. Op deze pagina lees je hun ervaringen.

Ouders aan het woord over Yogolino® Aardbei

“Yogolino® Aardbei is een toetje waar mijn dochter dagelijks naar uitkijkt. Ik mag het niet in mijn hoofd halen om het een keer te vergeten. Zelf vind ik het fijn en geruststellend dat ik haar iets kan geven wat echt geschikt is voor haar.”
– Alexandra en haar dochtertje van 8 maanden

“In het begin vond ik de verpakking erg groot en dacht ik dat mijn dochter het nooit zou opeten. Maar toen ik het aan haar gaf, vond ze het zo lekker, dat ze ging zeuren om een tweede toetje.”
– Gina en haar dochtertje van 7 maanden

“Mijn dochter vond de eerste hapjes wennen. Maar na het even geproefd te hebben, vond ze het heerlijk. Als ’s avonds het toetje op tafel komt, is het feest! Het is een van de leukste momenten van de dag.”
– Annewil en haar dochtertje van 7 maanden

“De smaak is licht aanwezig, wat ik goed vind. Zo raakt mijn kindje niet gewend aan zoete smaken. De structuur zag er wel iets anders uit dan ik gewend ben bij gewone yoghurt.”
– Nathalie en haar zoontje van 9 maanden

“De grootte van het toetje sluit precies aan bij de behoefte van mijn kindje. Het is heel handig dat het niet gekoeld bewaard hoeft te worden, zodat ik het makkelijk kan meenemen.”
– Nicky en haar dochtertje van 9 maanden

Lees ook de review van Laura over Nestlé Yogolino® Aardbei.

Ouders aan het woord over Nestlé Kwarkolino® Perzik

“Mijn dochtertje vindt Kwarkolino® Perzik heerlijk! Natuurlijk heb ik het ook geproefd en het viel me op dat het toetje niet zo zoet is en dat de smaak mild is. Het smaakt bijna naar neutrale kwark.”
– Charèll en haar dochtertje van 12 maanden

“Ik vind het een mooie portie om aan mijn dochter te geven na haar maaltijd. Daarnaast is het een gezond verwenmomentje voor haar.”
– Lieke en haar dochtertje van 10 maanden

“Ik vind het toetje handig om mee te nemen en mijn kindje vond het meteen lekker.”
– Cees en zijn zoontje van 8 maanden

“Ze vindt het wel lekker. Ik heb wel het idee dat mijn dochter Yogolino® Aardbei lekkerder vindt. Zelf vind ik daar ook iets meer smaak aan zitten.”
– Rolinda en haar dochtertje van 10 maanden

“Mijn dochtertjes en ik zijn erg blij met de toetjes. Ze zijn erg lekker en handig dat ze ook te bewaren en mee te nemen zijn buiten de koeling. De toetjes gaan ook mee in de koffer voor op vakantie!”
– Kelly en haar dochtertjes van 9 maanden

Suggesties van ouders

Over het algemeen vallen de toetjes van Nestlé, letterlijk en figuurlijk, goed in de smaak. Wij hebben de 1.000 testmoeders en -vaders gevraagd of zij nog ideeën en/of suggesties hebben voor het toetjesassortiment van Nestlé. Dit waren de meest voorkomende reacties:

  • Meer smaken. Verschillende ouders zouden graag meer smaken willen zien. Vooral banaan lijkt populair onder ouders, gevolgd door andere fruitsmaken zoals framboos, appel en peer. Hiermee zou meer afgewisseld kunnen worden. Wat sommige ouders misschien niet wisten, is dat de smaken Banaan en Peer al bestaan. Er kan dus gelukkig al lekker gevarieerd worden!
  • Leukere verpakking. Sommige ouders vinden de verpakkingen van Kwarkolino® Perzik en Yogolino® Aardbei ietwat aan de saaie kant. Zo mag het Nestlé-beertje van hen wat meer zichtbaar zijn en mogen de kuipjes verschillende kleuren krijgen.
  • Verschillende formaten. Vooral voor jonge kinderen (vanaf 6 maanden) is het kuipje soms te groot. Of juist weer te klein. Daarom hebben veel ouders een suggestie gedaan voor het maken van verschillende varianten, formaten en verpakkingen. Eén vader stelde zelfs voor om een 1 liter pak met Yogolino® te maken.
  • Hersluitbare verpakking. Het feit dat de toetjes niet in de koelkast bewaard hoeven te worden, zien veel ouders als een groot voordeel. Daarbij vinden verschillende ouders dat het handiger is als de verpakking hersluitbaar zou zijn, of dat er een plastic dekseltje bij geleverd zou worden. Hiermee zou het makkelijker zijn om het toetje langer te bewaren, bijvoorbeeld om het de volgende dag weer te geven. De knijpzakjes van Yogolino kunnen in dit geval misschien ook uitkomst bieden. Deze zijn wel hersluitbaar.
  • (Wegwerp)lepeltje toevoegen. De toetjes zijn ideaal om mee te nemen als je onderweg bent. Zo heb je altijd iets lekkers bij je als je kindje een tussendoortje lust. Om het nóg makkelijker te maken, zouden verschillende ouders het fijn vinden als een lepeltje toegevoegd wordt aan de verpakking. Hierdoor kan je het altijd en overal geven, zelfs als je vergeten bent om een lepel mee te nemen.