Blog
Eerste schooldag

Met Justin naar de kinderopvang, dient de volgende confrontatie zich aan. Isis wordt groot…

Echt, het moederschap verandert je zo onwijs. Mij in ieder geval wel. Ik ben me zoveel bewuster van zo’n beetje alles wat ik maar kan bedenken. Je kinderen groot zien worden maakt je bewust van het feit dat de tijd echt vliegt en hoeveel je dus nú moet genieten.

Bewuster

Yep, ik ben ook best een beetje zwaar op de hand. Maar dat buiten beschouwing gelaten, denk ik er nog steeds zo over. Ik ben me niet alleen bewuster van hoe de tijd vliegt, maar ook van de keuzes die ik in het leven maak. Het draait nu echt niet meer alleen om mij. Ik ben verantwoordelijk voor onze kinderen en mijn gezin. Ik sta echt 100% anders in het leven dan voordat ik moeder werd; positiever, bewuster en volwassener.

Maar goed, Isis wordt dus al zo groot. Ondanks ze nog steeds een ukkie is, is ze naast Justin echt een reus. En dat niet alleen. Ze gaat bijna naar school! Een mijlpaal. Voor haar. En voor mij. Want ik moet haar dus al een beetje los gaan laten…

Op scholenjacht

De juiste school kiezen vonden we dan ook echt belangrijk. Maar wat maakt een basisschool de juiste? Elk kind is anders en tegenwoordig heb je zoveel verschillende manieren van onderwijs.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar wat praktisch is. Als ze over een tijdje alleen naar school mag (ik heb geen idee wanneer dat is en of ik dat dan niet te vroeg vind), wat is dan de school met de minste risico’s onderweg?

Uiteindelijk is na goed inlezen en goed informeren bij docenten en ouders, onze keuze op een kleine school vlakbij ons huis gevallen. We zijn daar twee keer geweest. Een keer zonder Isis en een keer met haar erbij. Vooral die laatste keer wisten we zeker dat we niet verder hoefden te zoeken. Het voelde goed. Voor ons alle drie.

Gelukkig duurt het nog een paar maanden voor ze mag gaan wennen en ze echt naar de basisschool gaat. Tot die tijd spelen we op initiatief van onze dochter af en toe schooltje.

Grote zus en baby broertje
Ondanks dat Isis nog steeds een ukkie is, is ze naast Justin echt een reus.

Rekenen

Toen ik laatst bij ‘schooltje spelen’ de juf mocht zijn, leek het me leuk om vast een beetje te oefenen met rekenen. Om te beginnen met de som 1+1. Voordat ik kon beginnen met iets van een uitleg of inleiding van ‘mijn les’, ging het vingertje van Isis de lucht in.

“Ik weet het Juf. 1+1 is gratis.”

Tja. Hier kan ik niets meer aan toevoegen. Behalve de boodschap voor iedereen met een kleine: GENIET!

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app