Blog
Man en vrouw omarmen elkaar liefdevol

Tijdens onze eerste poging merkte ik al snel dat de eerste week van die cyclus heel relaxed verliep, omdat je dan bevestiging krijgt. BAM, ongesteld! Geen baby, je mag naar de volgende ronde.

Heerlijk, die duidelijkheid! Het blijkt wel weer dat ik daar veel behoefte aan heb. Die week ben ik er ook heel weinig mee bezig geweest en heb ik genoten van een wijntje, (veel) chocolade en het feit dat er überhaupt weer van alles is gaan werken in mijn lichaam, waar ik al heel blij mee ben.

Daar gaan we weer

Na die eerste week begon het toch weer te kriebelen. Zou ik snel weer seintjes krijgen van een naderende ovulatie? Hoelang duurt dat dan? Misschien wel heel lang, of juist heel kort? Om het voor mezelf leuk te houden, besloot ik al snel om het gewoon te laten gebeuren.

Op dag 11 van mijn cyclus begonnen de seintjes weer, dus daar werd ik natuurlijk erg blij van! Een paar dagen later kreeg ik wederom een positieve ovulatietest. Het afwachten kon weer beginnen!

Doe maar een frisje, alsjeblieft

Omdat ik goed inzichtelijk heb wanneer mijn eisprong ongeveer is geweest, heb ik besloten om vanaf dat moment de wijntjes voortaan te laten staan en minder koffie te drinken. Het gaat tegen mijn gevoel in om dan alcohol te drinken, waardoor ik er dan toch niet van kan genieten. Dan maar een frisje!

Tijdens deze 2 weken voelde ik regelmatig wat krampjes en steekjes, maar dat was de vorige keer ook. Het betekent waarschijnlijk niets waardoor ik me er ook niet te veel op wil focussen. Op deze manier voel je van alles wat normaal niet zou opvallen. Dat schiet niet op.

Ik weet trouwens niet of veel vrouwen dat hebben, maar ik weeg na mijn ovulatie zo’n 2 kilo meer omdat ik ontzettend veel vocht vasthoud, balen!

Spannend!

Inmiddels kwamen we steeds dichterbij de dag dat ik ongesteld zou moeten worden. Dat vond ik toch wel weer erg spannend! De dagen gingen traag en bij ieder toiletbezoek was ik toch weer nieuwsgierig of er al een menstruatie van start was gegaan. Er gebeurde eigenlijk vrij weinig op een paar dagen wat spotting na.

Heel voorzichtig begon ik me toch wel af te vragen of het misschien raak zou zijn. Helemaal toen er na 1 dag overtijd te zijn nog niks echt was doorgebroken en ik soms misselijk en behoorlijk moe was. Test gedaan en deze was spierwit. Een uur daarna werd ik dan toch echt ongesteld en stond ik weer met beide voeten op de grond…

Op naar de derde ronde! Hopelijk heeft Sinterklaas een leuk cadeautje voor mij in petto.

Blogger Renske

Blogger Renske (28) werkt in het onderwijs. Onlangs hakten zij en haar partner de knoop door: ze willen proberen zwanger te worden. Op 24Baby.nl deelt ze de ontwikkelingen en haar ervaringen in deze spannende tijd! Volg Renske iedere twee weken in haar blog op weg naar zwangerschap en moederschap. Lees alle blogs van Renske >

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app