Blog

Een baby verzorgen is niet niks. Veel ouders krijgen er gelijk een hoop nieuwe angsten of zorgen bij. Vooral in het begin en zeker als het je eerste kindje is. Alles is nieuw en je kan weleens twijfelen of je het allemaal wel goed doet. Dit zijn jullie angsten als (nieuwe) ouder.

Zorgen, zorgen en nog eens zorgen

Geef ik genoeg borstvoeding? Gaat mijn kindje me wel leuk vinden? Overleeft mijn baby de rit van het ziekenhuis naar huis wel? Je hebt vast weleens dit soort gedachtes gehad. Stiekem weet je dat ze meestal onterecht zijn, maar het is niet gek dat je ze hebt als je net papa of mama bent. Het overkomt ons allemaal. Lees hieronder de verhalen van andere nieuwe moeders.

Een greep uit jullie angsten

Water drinken

“Ik las wel eens iets op dit forum over watervergiftiging, dat baby’s dus absoluut geen water mogen. Ik dacht echt dat als ze een slokje water zouden drinken, ze gelijk dood zouden gaan.” – Manon

Autostoeltje

“Ik mocht anderhalve dag na mijn keizersnede naar huis. Ik had mijn spullen gepakt en de baby in het autostoeltje gelegd. Ik, 35 jaar, dacht echt: ‘Komt niemand kijken of ze er wel goed in zit? Jullie vertrouwen mij gewoon dat ik dit in één keer goed kan…” – Ang6

Kraamzorg

“Onze kraamhulp kwam ’s middags bij ons thuis. Allemaal leuk en aardig tot ze rond 17.00 uur zei dat ze klaar was. Ik dacht: ‘Uh, waar ga jij heen en waarom laat jij ons alleen met een baby?’. Dus nee, de kraamzorg blijft niet dag en nacht aanwezig als je bevallen bent, zoals ik eerder wel dacht.” – Mier29

Black-out

“Een week voor mijn uitgerekende datum raakte ik in paniek, omdat ik helemaal niks wist van baby’s. Ik ben toen snel van alles gaan opzoeken, een soort spoedcursus was het. Wat drinken ze? Hoe vaak? Hoe verschoon je een luier? Niet wetende dat de kraamzorg je gewoon alles uitlegt en op weg helpt.” – Daisji15

Te koude baby

“De eerste nacht thuis met de kleine heeft mijn lieve man de verloskundige om 3.00 uur gebeld, omdat ze 36.3 graden had…” – Decembermeisje

Eerste avond

“Bij mij kwam de kraamhulp de volgende ochtend pas. Ik wist niet wat ik met mijn baby aan moest, haha!” – Lou-Ann21

Lekker slapen

“Bij mijn eerste kindje dacht ik dat je een baby gewoon in bed legde als hij slaap nodig had. Little did I know…” – Anoniem

Luier verschonen

“We moesten het de eerste nacht zonder opstart van de kraamzorg doen in verband met te weinig personeel. We kregen gelukkig wel telefonisch uitleg. We moesten elke 2 á 3 uur verschonen en alle luiers bewaren. De volgende dag zei de kraamzorg: ‘Als er niks in zit, hoef je de luier niet te wisselen.’ Ja, wisten wij veel…” – Inge@

Goed opletten

“Ik heb de tweede nacht huilend boven het wiegje gehangen, omdat ik er van overtuigd was dat hij de nacht niet zou halen. Want ja, we waren het ziekenhuis uit en hoe moest zo’n baby nou constant onthouden dat hij moest blijven ademen? Echt hoor, je gaat raar doen van zo’n bevalling.” – Sylvia91

Huilen, huilen, huilen

“Toen we van het ziekenhuis naar huis reden, krijste ons zoontje zo hard dat ik dacht dat hij dood zou gaan door het huilen.” – BabyRH

Babygeluidjes

“Wij zijn na 2 weken om 3.00 uur naar de dokterspost gegaan omdat ze zo raar ademhaalde. Het klonk zo krakerig alsof haar neus vol zat met snot. Volgens de arts waren het typische babygeluiden… oeps.” – GB1220

Ontvoeren

“Ik dacht dat wanneer we het raam open lieten staan op zijn slaapkamer, iemand naar binnen zou komen om hem mee te nemen. Hoe dan? Een ladder over de schutting de tuin in tillen?” – Monique-1490

Toch wel leuk

“Ik heb regelmatig gedacht: ‘Wat als hij me niet leuk vindt?’ Goed nieuws: mijn kind vindt me toch wel leuk!” – NJ88

Beschermen voor muggen

“Ik vond het idee van een baby die geprikt werd door een mug en het niet kan zeggen zo zielig dat ik een muggennet voor over het ledikantje kocht. Ik had het daarna in mijn hoofd gehaald dat als ik het net dichtmaakte met een mug erin, hij de baby helemaal lek kon prikken. Ik was dus telkens met de zaklamp op mijn telefoon op jacht door het net…” – Babybruin

Net te vroeg

“Ik was helemaal in paniek toen mijn schoonmoeder mijn 11 maanden oude dochter een hapje vla voerde. Dat mocht pas na 12 maanden! Dat sloeg natuurlijk nergens op. Mijn derde kindje kreeg al na 4 maanden een hapje vla, haha.” – NinaLu

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app