In samenwerking met stokke logo
Stokke Tripp Trapp aan tafel

Als je baby net geboren is, moeten jullie even wennen aan een nieuw ritme. Iets wat er dan vaak bij inschiet, is je eigen eetmoment. Grote kans namelijk dat je baby begint te huilen als je net aan tafel wil gaan. Om toch een fijn eetmoment te hebben, kan je baby ook naast je aanschuiven. Hoe doe je dat en welke voordelen heeft samen eten?

Hoe kan mijn baby aan tafel zitten?

Met een goede kinderstoel kan je kindje al vanaf de geboorte aan tafel zitten. Zo haal je met de Stokke® Tripp Trapp® een kinderstoel in huis die vanaf het eerste moment met je kindje meegroeit. Door een Newborn Set aan de kinderstoel te klikken, kan je kindje vanaf de geboorte al in zijn kinderstoel zitten. Hierdoor hoef je geen apart (wip)stoeltje voor hem te kopen en kan hij bij jullie in de buurt blijven zodra het etenstijd is.


Stokke Tripp Trapp: nu in twee nieuwe kleuren

Vanaf nu kan je de Stokke Tripp Trapp in twee gloednieuwe kleuren bestellen: Soft Mint en Warm Red. Deze trendy kleuren passen in elk interieur. Naast de bijpassende Baby Sets zijn er ook kussensets beschikbaar in verschillende nieuwe dessins.

Welke kleur kies jij?

12 voordelen van de Tripp Trapp Newborn Set:

 1. Je hebt altijd een stoel om je baby in te zetten
 2. Je klikt het eenvoudig op de Tripp Trapp
 3. Je baby zit gelijk op dezelfde hoogte als de rest van je gezin
 4. Je baby heeft vanaf de geboorte gelijk zijn eigen stoel
 5. Je kan je baby liggend of zittend aanschuiven
 6. Je baby past erin totdat hij 9 kilo is (ongeveer 6-9 maanden)
 7. Je kan je baby erin voeden
 8. Het zitje is met één hand verstelbaar
 9. Het zitje biedt een goede ondersteuning voor de beentjes
 10. Het zitje bevat een vijfpunts veiligheidstuigje met comfortabele schouderpads
 11. Het zitje heeft rode en groene indicatoren. Hierdoor hoef je niet te twijfelen of het zitje wel goed is gemonteerd
 12. Je kan speelgoed aan de speelgoedhanger vastmaken, waardoor je baby aan tafel ook vermaak heeft
Stokke Tripp Trapp Newborn Set naturel
Design Tripp Trapp: Peter Opsvik

Vier voordelen van samen aan tafel zitten

1. Je versterkt de natuurlijke band met je baby

Je kindje heeft van nature veel behoefte aan contact, vooral vlak na de geboorte. Dit is goed voor jullie hechting. Daarnaast geeft het je baby een gevoel van vertrouwen en geborgenheid. Regelmatige interactie en oogcontact hebben een positieve impact op je kleine en stimuleren een gezonde ontwikkeling. Genoeg reden dus om je kindje zoveel mogelijk bij je in de buurt te hebben.

Met een kinderstoel inclusief Newborn Set (of wanneer ze ouder worden en zelfstandig rechtop kunnen zitten een Baby Set) kan je ook tijdens het eten je baby dichtbij hebben. Dit is niet alleen goed voor zijn ontwikkeling, maar het versterkt ook de band met jou als ouder en met eventuele broertjes of zusjes.

2. Je kan je baby voeden terwijl je zelf eet

Krijgt je baby een (afgekolfd) flesje of geniet hij al van zijn eerste hapjes? Met een goede kinderstoel hoef je niet meer je eten snel naar binnen te werken omdat je baby hongerig is. Je hoeft ook niet meer te wachten met je eigen eten opscheppen totdat je kleine gegeten heeft. Met de Tripp Trapp Newborn Set zit je baby namelijk naast je op dezelfde hoogte. Je kan hem makkelijk in zijn stoel een flesje of hapje geven, terwijl je zelf ook een hap neemt. Het zitje is met één hand verstelbaar, waardoor je aan tafel zonder moeite kan multitasken.

3. Je baby is gelijk volledig onderdeel van jullie gezin

Doordat je je kindje tijdens het eten niet hoeft weg te leggen, zorg je ervoor dat je baby gelijk volledig onderdeel is van jullie gezin tijdens dit soort familiemomenten. Heeft je kleine een grote broer of zus? Dan zet je makkelijk je baby in de kinderstoel terwijl je oudste aan tafel knutselt of speelt. Handig voor jou om zo je aandacht goed te kunnen verdelen. Hierdoor kan je oudste ook steeds beter wennen aan de aanwezigheid van zijn broertje of zusje. Nog een extra voordeel: je hoeft hierdoor geen extra wipstoel aan te schaffen, je hebt namelijk al een perfecte plek voor je kleine om te zitten.

Stokke Tripp Trapp Newborn Set

4. Je baby leert zo alvast goede eetgewoontes aan

Door aan te schuiven met het gezin leert je baby alvast goede eetgewoontes aan voor later. Hij neemt namelijk alles op wat hij ziet en gebruikt dit om zijn wereld vorm te geven. Hij ziet bijvoorbeeld jullie gezellig samen eten en hoe je een mes en vork gebruikt. Zo leert hij wat normaal is en zal hij dit makkelijker overnemen als het straks zijn beurt is om aan tafel te eten.

Wist je dat Stokke ook een brand store heeft? In de Stokke Brand Store in Amsterdam (De Boezemvriend, Overtoom 205) kan je alle producten van Stokke bekijken en uitproberen.