In samenwerking met stokke logo
baby buiten in Stokke Tripp Trapp

Afgelopen maand heeft moeder Leanne de Stokke Tripp Trapp getest. Haar twee oudste kinderen hebben al een eigen Tripp Trapp en nu is het de beurt aan haar jongste zoon, Abel (10 maanden). Benieuwd naar haar ervaring? Lees hier wat ze van de kinderstoel vindt en of ze deze aan andere ouders aanraadt.

Voordelen van de Stokke Tripp Trapp

Leanne: “Wat mij het meest aanspreekt aan de Stokke Tripp Trapp is dat de stoel heel degelijk en stevig is. Het design is stoer en robuust en de stoel is veelzijdig, want dankzij de vele accessoires is hij op elke leeftijd te gebruiken, al vanaf de geboorte. Je schuift het zo aan tafel, zowel binnen als buiten.”

“Abel zit altijd erg lekker in zijn stoel. Hij stribbelt nooit tegen als ik hem in zijn stoel zet en hij kan er best lang met plezier in zitten. Wat ik ook fijn vind, is dat de stoel ruim genoeg is. Niet te ruim dat Abel er zelf uit kan, maar het geeft hem wel genoeg ruimte om lekker te kunnen zitten.”

“Hij krijgt voldoende steun om goed rechtop te kunnen zitten en ik kan hem met alle gemak in zijn stoel zetten en hem weer eruit halen. Ik kan de stoel ook aanpassen, bijvoorbeeld door de zitting en voetsteun te verstellen, of met accessoires. Zodra Abel groeit, groeit de stoel dus met hem mee. Dat vind ik ook echt een voordeel.”

Abel in de Stokke Tripp Trapp
Design Tripp Trapp: Peter Opsvik

Gebruik van de kinderstoel

Leanne: “Ik heb de Tripp Trapp iedere dag en de hele dag door gebruikt. Niet alleen voor dingen aan tafel, zoals eten, knutselen en drinken. Ik gebruik de stoel bijvoorbeeld ook om Abel voor het raam te zetten. Zo kan hij heerlijk naar buiten kijken.”

“Toen Abel nog klein was, gebruikte ik de Newborn Set op de Stokke Tripp Trapp. Het fijne hieraan was dat hij niet altijd op een speelkleed hoefde te liggen en ik had op deze manier geen wipstoel nodig. Helemaal als je al twee kleine kinderen rond hebt lopen, is het fijn als je baby wat hoger zit en je hem op ooghoogte hebt. Hierdoor kon hij ook gelijk mee aan tafel schuiven en was hij meteen onderdeel van ons gezin.”

“Dankzij zijn Tripp Trapp kan Abel nu nog steeds met alles meedoen. Hij schuift zo aan tafel om te eten en kan op deze manier ook met zijn oudere broer en zus spelen. Met het tafelblad kan Abel zelf bij zijn bord, waardoor hij zelfstandig leert eten. Het slabbetje van Stokke is hierbij ook echt ideaal. Je kan hem makkelijk afspoelen en in de vaatwasser doen. Dit scheelt zoveel was! Ik gebruik geen andere slabbetjes meer.”

baby zit binnen in Stokke Tripp Trapp

Een stoel die meegroeit

Leanne: “Ik vind het meegroeiende karakter van de Tripp Trapp ideaal. Mijn drie kinderen hebben allemaal hun eigen stoel die precies past bij hun leeftijd. Zo kunnen ze altijd goed aan tafel zitten en zitten ze altijd comfortabel. Ik ga onze Tripp Trapp-stoelen zeker gebruiken totdat ze tieners zijn en wie weet nog wel langer.”

“Wat ik ook leuk vind, is dat je elke Tripp Trapp kan personaliseren. Niet alleen met verschillende kleuren en accessoires, maar je kan de stoel zelfs laten graveren met de naam van je kindje. Zo kan je de stoel helemaal naar eigen smaak maken.”

Het oordeel

Leanne heeft de Stokke Tripp Trapp de volgende cijfers gegeven:

Cijfers voor de Stokke Tripp Trapp
De beoordeling van Leanne - hieronder lees je waarom ze deze cijfers heeft gegeven

Leanne: “De stoel is kwalitatief zeer goed en de accessoires zijn mooi afgewerkt. Hij is heel handig in gebruik en gaat heel lang mee. Mijn zoontje kan zichzelf alleen wel afzetten tegen het onderste plankje. Hij kan er zelf niet uit en zelfs niet draaien, maar ik ga voor de zekerheid denk ik nog een tuigje erbij gebruiken zodat ik hem beter vast kan maken.”

Mooiste herinnering

Leanne: “Mijn mooiste herinnering aan het gebruik van de Stokke Tripp Trapp is tot nu toe dat ik veel complimenten over de stoel krijg. Andere kindjes zijn jaloers op Abel met zijn mooie stoel.”

Aan te raden?

Leanne: “Ik zou de Stokke Tripp Trapp zeker aan elke ouder aanraden. Hij is wel wat aan de zware kant, maar verder heel makkelijk in gebruik. De stoel gaat zelfs mee naar de oppas. Hij past precies in onze kofferbak en zo heeft Abel buiten de deur ook een fijne stoel om in te zitten.”

Leanne heeft de Stokke Tripp Trapp in de kleur ‘Oak Greywash’ getest, met de volgende accessoires:

  • Tafelblad in de kleur ‘Storm Grey’
  • Babyset in de kleur ‘Storm Grey’
  • Kussenset in de kleur ‘Kleurig Honingraatmotief’

Stokke Tripp Trapp: A Chair for Life

In 1972 ontwierp de Noorse designer Peter Opsvik de allereerste Tripp Trapp® voor zijn zoon Tor, die inmiddels uit zijn kinderstoel was gegroeid. Het moest een stoel worden die zou meegroeien met zijn zoon in alle fases van zijn leven.

The rest is history, zijn Tripp Trapp bracht een revolutie teweeg op het gebied van kinderstoelen. Voor het eerst schoven ook de allerkleinsten op dezelfde hoogte aan tafel aan als de rest van het gezin. Een extra voordeel: dagelijkse interactie en zeker oogcontact met familieleden heeft een positieve impact op een kind en stimuleert een gezonde ontwikkeling. Het verstelbare ontwerp biedt de vrijheid om te bewegen, met een zowel in diepte als hoogte verstelbare zitting en voetsteun.

Kinderen van elke leeftijd tot aan volwassenen toe kunnen zo genieten van ergonomisch zitcomfort. De iconische Tripp Trapp groeit dus een leven lang mee. Een echte Chair for Life.