In samenwerking met stokke logo
Stokke Tripp Trapp Warm Red

Met een kinderstoel kan je je baby vanaf de geboorte aan tafel laten aanschuiven. Dit is gezellig, handig én goed voor zijn ontwikkeling. Maar hoe vind je de juiste kinderstoel? Met deze checklist weet je precies waar een goede kinderstoel aan moet voldoen.

1. Is de kinderstoel veilig?

Veiligheid is natuurlijk een belangrijke voorwaarde voor babyspullen. Bekijk bij het aanschaffen van een kinderstoel of deze stabiel is. Hij mag niet omvallen als je kindje erin zit.

Je kleine zal niet altijd rustig stil blijven zitten. Controleer daarom goed of de stoel tegen een wiebelkont kan. Voor jonge kindjes is de aanwezigheid van een tuigje of beugel ook belangrijk, zodat je kleine niet uit de stoel kan vallen. Hiernaast is het belangrijk dat de stoel niet met een giftige lak of verf is behandeld.


Stokke Tripp Trapp: nu in twee nieuwe kleuren

Vanaf nu kan je de Stokke Tripp Trapp in twee gloednieuwe kleuren bestellen: Soft Mint en Warm Red. Deze trendy kleuren passen in elk interieur. Naast de bijpassende Baby Sets zijn er ook kussensets beschikbaar in verschillende nieuwe dessins.

Welke kleur kies jij?

2. Is de kinderstoel vanaf de geboorte te gebruiken?

De ideale kinderstoel kan je vanaf dag één gebruiken. Hiermee is je baby gelijk onderdeel van het gezin en kan hij met jullie mee aan tafel schuiven. Dit kan bijvoorbeeld door een Newborn Set vast te maken aan de Stokke Tripp Trapp. Op deze manier kan je de stoel gelijk gebruiken en hoef je niet te wachten totdat je kleine toe is aan zijn eerste hapjes.

Stokke Tripp Trapp Warm Red Baby Set
Design Tripp Trapp: Peter Opsvik

3. Is de kinderstoel verstelbaar?

Een kinderstoel wil je natuurlijk graag langer dan een paar maanden kunnen gebruiken. Zoek daarom een kinderstoel uit die verstelbaar is, zodat hij met je kindje kan meegroeien. Dit kan hiernaast ook door de Newborn Set in te ruilen voor een Baby Set met comfortabele kussens in vrolijke printjes. Dit kan wanneer je baby goed zelfstandig rechtop kan zitten.

Door de kinderstoel op de juiste manier te verstellen, kan je kindje hiermee zijn hele jeugd comfortabel zitten. Het is hierbij handig als de kinderstoel licht is. Zo kan je hem makkelijk verplaatsen. Ideaal!

Stokke Tripp Trapp Soft Mint

4. Kan je verschillende accessoires voor de kinderstoel kopen?

Het is handig als je een kinderstoel kan uitbreiden en aanvullen met verschillende accessoires. Hiermee maak je de stoel handiger in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kussens, zodat je kindje in elke fase prettiger zit
  • Een tafelblad, zodat je de stoel ook los van de tafel kan neerzetten
  • Een opbergbakje voor aan de stoel
  • Een Baby Set met verhoogde rugleuning en rail, voor extra comfort en veiligheid

TIP: Stokke brengt regelmatig nieuwe collecties uit, met trendy kleuren en dessins. Zo zijn er deze lente nieuwe kussensets gelanceerd in verschillende prints, waaronder Blue Fox, Honeycomb Calm en Lucky Terrazzo Petrol.

5. Kan je de kinderstoel personaliseren?

Het is niet essentieel voor de werking van een kinderstoel, maar het is wel leuk als je de kinderstoel die je voor ogen hebt kan personaliseren. Bij de Stokke Tripp Trapp kan je bijvoorbeeld kiezen uit 15 kleuren en drie houtsoorten. Er zijn nu ook weer twee nieuwe kleuren bijgekomen: Warm Red en Soft Mint.

Naast de stoel, kan je ook veel accessoires kopen in verschillende kleuren en leuke printjes. Deze collectie wordt bovendien steeds verder uitgebreid. Hiermee kan je een kinderstoel samenstellen die helemaal in lijn is met jouw smaak. Wist je dat je de naam van je kindje ook in een Tripp Trapp kan laten graveren als je deze online bestelt?

6. Is de kinderstoel duurzaam?

Met het kopen van een kinderstoel is het goed om te bekijken hoe duurzaam deze is. Niet alleen of de materialen milieuvriendelijk zijn, maar ook of je de stoel voor een lange tijd kan gebruiken. Dat is goed voor het milieu – je hoeft immers maar een keer een stoel te kopen – en natuurlijk handig voor jezelf.

Zo groeit de Stokke Tripp Trapp een leven lang met je mee. Dit is mogelijk doordat de stoel stevig is én dankzij de verschillende accessoires die in elke fase gebruikt kunnen worden. Heb jij vroeger een Tripp Trapp gehad? Hoe leuk is het dan als jouw kindje nu in jouw oude stoel zit? Of als hij straks zijn stoel kan doorgeven aan zijn kind? Zo maak je samen blijvende herinneringen.

Wist je dat Stokke ook een brand store heeft? In de Stokke Brand Store in Amsterdam (De Boezemvriend, Overtoom 205) kan je alle producten van Stokke bekijken en uitproberen.