In samenwerking met

Een panel van 75 zwangere vrouwen heeft voor ons de nieuwe Yummygums Mommy vitamine gummies getest. Deze aanstaande mama’s zijn behoorlijk te spreken over deze handige kauwvitamines. Gemiddeld krijgt Yummygums een 8,3 van het testpanel.

Over Yummygums Mommy

Yummygums maakt het nemen van je dagelijkse vitamines net even wat leuker en makkelijker. De vitamine gummies zijn zonder water in te nemen, licht op de maag, en ze smaken lekker naar frambozen. Uiteraard bevatten ze ook alle vitamines die je nodig hebt als je zwanger bent of wil worden. Denk aan foliumzuur en vitamine D3. Daarnaast zijn de gummies suikervrij, vegan en vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Je kan ze dus gerust in je dagelijkse routine inpassen. Ook na je zwangerschap.

Het oordeel

Het testpanel heeft een review gegeven voor de Yummygums Mommy op verschillende onderdelen. Hieronder zie je welke cijfers deze losse onderdelen hebben gekregen.

Gemiddeld scoren de kauwvitamines een 8,3. Vooral de gebruiksvriendelijkheid scoort met een ronde 9 erg hoog. Meer dan 80 procent van de deelnemers zou de gummies aanraden aan anderen. Wat mama’s ook fijn lijken te vinden, is de veganistische, suikervrije samenstelling van de vitamines.

Zo schrijft één van de testers: “[De snoepjes zijn] makkelijk te nemen, je moet al zoveel ‘slikken’ in de zwangerschap. Deze kun je gewoon als ‘snoepje’ nemen en smaakt ook nog eens lekker.” Een andere moeder geniet ervan dat ze dankzij de Yummygums een gezond genietmomentje kan hebben.

Fijn bij misselijkheid

Een aantal respondenten geeft aan dat ze misselijk werden van het slikken van pillen. De Yummygums zijn hierbij een uitkomst, omdat je ze heel rustig kan kauwen. De zachte structuur maakt het inslikken van de vitamines eenvoudig en voorkomt een kokhalsreflex. Ook is het prettig dat alle nodige vitamines in één gummie zitten. Je hoeft dus niet verschillende supplementen te nemen.

Reacties van moeders

Bijna alle deelnemers van het testpanel zijn positief over de Yummygums Mommy vitamine gummies. Meer dan de helft wil ze ook na het testpanel blijven gebruiken en geeft aan ze zelf te gaan kopen of cadeau te vragen.

Verbeterpuntjes

Hoewel testers het erg makkelijk vinden om het snoepje in te nemen, vinden sommigen het wat plakkerig. Net als bij een winegum blijft het soms wat plakken aan je kiezen. Het is daarom slim om de gummies niet vlak voor het slapengaan te nemen. Een deelnemer geeft als advies om de pot met vitamines op een koele plek te bewaren. Bij warmte worden de gummies namelijk iets plakkeriger.

Daarnaast is de prijs voor sommigen een struikelblok. Een pot Yummygums Mommy vitamine gummies kost €24,50. Hier doe je ongeveer één maand mee. Een van de mama’s uit het testpanel vraagt daarom de gummies liever cadeau, in plaats van ze zelf te kopen. Daarnaast krijg je op de website van Yummygums stapelkorting als je meerdere potten koopt.

Yummygums: “Bij onze Yummygums Mommy staan de mommy’s (to be) centraal. Rondom de zwangerschap zijn vitamines en mineralen extra van belang. Ze zijn dan essentieel om je eigen lichaam te ondersteunen, maar ook voor de ontwikkeling van je kindje. Je wilt immers goed voor jezelf en je baby zorgen! We hebben bij het ontwikkelen van de gummies gekeken naar de adviezen van de Gezondheidsraad, de wensen vanuit zwangere vrouwen en het zo leuk mogelijk maken van een doorgaans saaie routine vol ongemakken. Fijn om dan terug te zien in de resultaten dat het product echt zo wordt beleefd door de testers. We zijn super tevreden met de uitkomst van het testpanel en zullen de feedback zeker meenemen in het doorontwikkelen van onze gummies.”

Conclusie

Ondanks een paar kleine verbeterpuntjes is het testpanel vooral heel positief over de kauwvitamines:

  • “Er zit een hele fijne smaak aan, het was totaal niet erg om deze gummies te nemen ’s morgens.”
  • “Lekker. Zeker fijn wanneer je erg misselijk bent en daardoor moeilijk pillen kan slikken.”
  • “Ik vergeet [mijn vitamines] weleens en als ik het op tafel zie staan dan neem ik er nog gauw een. Dat is een voordeel van de snoepjesvorm: je stopt het in je mond en gaan.”
  • “Het is toch een soort verwenmomentje doordat het een soort van snoepje is.”
  • “Het is makkelijk in te nemen en het verergerde mijn zwangerschapsmisselijkheid totaal niet. Zo kon ik de dag alvast goed beginnen.”
  • “Betere smaak, geen water nodig om in te nemen, geen belemmering om dagelijks te nemen tijdens de zwangerschap aangezien je heel gemakkelijk een Yummygums ‘snoept’.”
  • “De smaak is heerlijk en als je moeite hebt met het doorslikken van tabletten is dit dé uitvinding voor je!”

Benieuwd geworden naar de Yummygums Mommy vitamine gummies? Bestel hier en test ze zelf!